Bílí Tygři Liberec

Roman Will poté, co 38 zákroky vynuloval Plzeň: Rozhodují centimetry. Čtyř bodů z víkendu si vážím!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Den po nešťastné prohře se Spartou nastoupily šelmy opět doma, tentokráte proti Plzni, která se rovněž pohybuje v horní části tabulky. Ačkoliv disponovali hosté střeleckou převahou, fantastického Romana Willa ani jednou nepropálili. Liberecký fantom vytasil 38 zásahů, a dovedl své spoluhráče k výhře. "Plzeň je velmi kvalitní tým. Vážím si toho, že jsme je dokázali takto eliminovat," usmíval se po utkání.

Romane, v první řadě gratuluji k vítězství! Byl to trošku speciální zápas, na sté výročí republiky jste hráli doma. Jak sis to celé užil?
Bylo to krásné. Myslím, že je to velký den pro nás všechny a pro celou Českou i Slovenskou republiku. Všichni bychom si měli vážit jeden druhého, máme krásnou zemi! O to jsme radši, že jsme mohli dneska vyhrát. Před našimi fanoušky to bylo krásné, všichni jsme si to užili.

První třetinu jste odehráli ve speciálních dresech, které byly trošku reprezentační, ale zároveň liberecké. Jaký pocit jsi měl, když jsi hrál s tím znakem?
Dresy se povedly. Samozřejmě je to speciální, mít tenhle znak na hrudi. Mně se ty dresy hrozně moc líbily a jsem opravdu rád, že Liberec udělal takové gesto. Myslím, že marketing se toho velkého dne správně chopil a pro nás to byla čest.

Včera jste vedli 3:0, ale otočilo se to, zatímco dnes jste právě tímto výsledkem vyhráli. Jak moc jste si tím spravili chuť?
Pro nás bylo jedině dobře, že se hráli už dneska. Kdybychom si před víkendem řekli, že budeme mít čtyři body, byli bychom rádi. Hráli jsme oba zápasy doma, ale Sparta i Plzeň jsou opravdu kvalitní soupeři a já si našich čtyř bodů vážím. Bylo super, že jsme po té včerejší porážce nemuseli na nic čekat.

Vítězný gól vstřelil Marek Kvapil. Co sis říkal když jsi z druhé strany hřiště sledoval, jak Kvápa míří na branku?
Samozřejmě jsem mu držel palce. Celý tým Márovi věří, je radost, mít ho tady. Je to profík na správném místě! Ještě nám to vrací v zápasech, kde dává důležité góly a táhne nás. Kluci se na něj nabalují, všichni si navzájem pomáhají. Myslím, že i divákům se to musí líbit, jak se tam klouže a protahuje soupeřovy hráče. Je krásné se na něj dívat!

Divákům se určitě líbily také tvoje zákroky. Dnes jich bylo 38 a vychytaná nula. Čím to, že se vám Plzeň podařilo takhle eliminovat?
Každý zápas začíná stavem 0:0 a rozhodují centimetry, někdy i milimetry. Kdyby některé střely šly o dva centimetry níže, mohlo to být klidně 2:2. Dneska to tak bylo, jsme rádi, že máme tři body, a navíc s nulou. Plzeň je velmi kvalitní tým. Vážím si toho, že jsme je dokázali takto eliminovat.

Ještě k Marku Kvapilovi... Nekoupe tě takhle v tréninku?
Tak on naštěstí většinou jezdí na druhou branku (smích). Ale i v tréninku už je vidět, že to miluje, a užívá si, když dá gól. Když ho naopak nedá, ptá se, co bylo špatně, a proč si myslím, že mu to nevyšlo. Je to profík! Je svůj a hokej si užívá. Těží z té své povahy.

Jak těžké pro tebe osobně bylo, hodit za hlavu zápas se Spartou?
Ve 12 večer pro mě ten včerejší zápas skončil. Dneska byl nový den. Samozřejmě, že se to po tomhle zápase snadno říká, ale jak jsem už říkal, byla výhoda, že jsme hráli už dneska.

Bez ohledu na soupeře chodí na každé utkání hodně diváků. Hrajete stále před plným domem, jak velká je to podpora?
Já si to užívám už od té doby, co jsem tady! Nikdy jsme se tady nekoukali na prázdné sedačky. Našich fanoušků si hrozně moc vážím. Snaží se nikoho neurážet a fandit v rámci fair-play. To je pro mě nejvíc, jsem jim za to strašně vděčný.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit