Bílí Tygři Liberec

Roman Will: Spolupráce s Markem Schwarzem? Super!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Roman Will zatím tvoří v probíhajícím ročníku spolehlivou brankářskou dvojici s Markem Schwarzem. Ať chytá jeden či druhý, zápas dle Willa oba prožívají stejně. "Když jste náhradník, jste možná ještě nervóznější, protože do výsledku nemůžete nijak zasáhnout," prozrazuje.

Užíváš si vaši vzájemnou spolupráci?
Známe se spolu už spoustu let. Poprvé jsme se potkali, když jsem z Plzně přišel někdy v dorostu do Mladé Boleslavi. Občas jsem se už tehdy podíval na trénink spolu s A-týmem, kde v té době Mára chytal. Byl pro mě vzorem. Ve svém ročníku patřil mezi nejlepší gólmany na světě, byl vybrán v prvním kole draftu. Vzhlížel jsem k němu. Jsem rád, že jsme se po pár letech znovu setkali v jednom týmu.

Tentokrát však v poněkud jiných rolích. Zatímco ty jsi jedničkou, on ti kryje záda.
To nerad řeším. Jsme jeden tým. Když budu chytat já a bude se týmu dařit, je to dobře, a když bude chytat Mára a budeme vyhrávat, bude to taky dobře. To, kdo je jednička nebo dvojka, se klidně může během sezony několikrát změnit.

Jak prožíváš zápasy, v nichž plníš roli náhradníka?
Nervy mám prakticky stejné, jako když jsem v bráně. Možná ještě větší, protože do toho člověk nemůže nijak zasáhnout. Ale věřím mu. Koneckonců, celou sezonu spolu trénujeme, takže moc dobře vím, jak kvalitním gólmanem je.

Komunikujete spolu během utkání?
Docela ano. Mára je zkušenější, takže třeba o komerčních pauzách vycítí, jestli je potřeba mi něco říct a jak mi může pomoct. Ale jsou i chvíle, kdy naopak není vhodné něco rozebírat a je lepší se soustředit jen na sebe. Myslím, že to máme mezi sebou nastavené dobře a vyjdeme si vstříc.

Marek Schwarz s Romanem Willem

V následujícím víkendu vás čekají dvě utkání ve dvou dnech. Naposledy jste v takové situaci odchytali každý po jednom zápase. Máte to takto s trenéry nastavené?
Dopředu to nijak dané není, je to vše jen na trenérech, jak se pro daný zápas rozhodnou. Není to ani naše starost. My máme za úkol se na každé utkání stoprocentně připravit, ať už chytáme, nebo děláme náhradníka.

Je složité připravit se na dva zápasy ve dvou dnech?
To si nemyslím. Hodně klíčový je tam ten první zápas. Když se vám vyvede, pomůže vám to, zvedne vám to sebevědomí. Na druhou stranu, i když prohrajete, nemusíte čekat týden na další utkání, než dostanete šanci to odčinit. Osobně mám raději, když jdou zápasy v rychlejším sledu za sebou.

Tentokrát narazíte na Spartu a Plzeň, což jsou velmi silní soupeři. Co od obou duelů očekáváš?
Sparta je první, Plzeň tuším třetí, takže už na první pohled nepůjde o snadné zápasy. Oba týmy zatím hrají velmi dobře a věřím, že nás čekají velmi kvalitní ofenzivní duely. Jde o tradiční týmy, zápasy s nimi bývají vždy vyhrocené. Moc se na to těším.

V Plzni jsi navíc hokejově vyrůstal. Je pro tebe zápas s ní díky tomu speciální?
Už ne. Je to pro mě zkrátka další zápas. Sice tam ještě pár kluků znám, ale to se dá koneckonců říct o prakticky každém týmu v extralize. Utkání s Plzní pro mě nebude jiné, než třeba to sobotní se Spartou nebo jakékoliv další.

Roman Will

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit