Bílí Tygři Liberec

Roman Will: Postup? Psychicky nám to pomůže!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - V utkání s Davosem se Roman Will rozhodně nenudil a několika skvělými zákroky dovedl Tygry k výhře. Ta může být podle mladého gólmana velmi důležitá. "Třeba nás to dostane na vítěznou vlnu, jako se nám to povedlo vloni proti Färjestadu," věří Will.

Předpokládám, že jde proti tak zvučnému soupeři o velmi cennou výhru?
Jsem rád, že jsme to zvládli. Byl to velmi důležitý zápas. Hokej, který jsme předvedli, se musel líbit všem fanouškům. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, hrálo se útočně... Výhra nás navíc může posunout dopředu. Třeba nám to pomůže dostat se na vítěznou vlnu, jako se nám povedlo vloni.

Je Liga mistrů výrazně odlišná oproti extralize?
Je to prostě jiný hokej. Všechny týmy, které jsme ve skupině měli, jsou kvalitní soupeři. Každý hraje jiným stylem. Pro nás je to jenom dobře, že se během sezony můžeme setkávat se zahraničními soupeři.

Může vám tato výhra pomoct i v extraligových bojích?
Já věřím, že ano. Před rokem jsme vyřadili Färjestad a pak jsme měli dlouhou sérii výher. Doufám, že nám to pomůže také letos a začne se nám znovu dařit. Důležitý je hlavně ten pocit vítězství. Jsem rád, že jsme si zase mohli zařvat v šatně, navíc podruhé během tří dnů. Kéž by to platilo co nejdéle.

V závěru druhé třetiny všem zatrnulo, když se na tebe v posledních sekundách vyřítil Wieser a poslal puk do sítě. Věděl jsi hned, že k tomu došlo až po siréně?
Byl jsem přesvědčený, že to nemůže být gól. Viděl jsem ho nějaké tři sekundy před sirénou, jak přejíždí červenou čáru, a říkal jsem si, že to nemůže stihnout. V jednu chvíli mohl kousek za modrou střílet, takže jsem čekal, že bude zakončovat, ale on to táhl dál a dál a já očekával konec třetiny. Bylo to sice těsné, ale nestihl to.

Nicměně nechat si takto ujet hráče, to by se asi stávat nemělo?
To se absolutně nesmí stávat. A také ten závěr jsme si pořádně zkomplikovali, přitom úplně zbytečně. Ale štěstí se naklonilo na naši stranu a vyrovnání už jsme nedopustili, i když to asi vypadalo nebezpečně.

Štěstí je zkrátka potřeba jít občas naproti...
Snažíme se o to. (úsměv) Jsem přesvědčený, že mu naproti jdeme svou každodenní prací a tím, jak do každého utkání jdeme na sto procent.

V pátek se představíte na ledě Komety Brno. Zavzpomínáte si u toho na loňské finále play-off?
Myslím si, že ne. Pro nás je to zkrátka další zápas, který chceme vyhrát. V současné chvíli nemůžeme přemýšlet nad tím, zda proti nám stojí Brno, Plzeň nebo Davos. S každým chceme uspět. Stejný cíl jsme měli před úterním zápasem.

Těšíš se na tradiční brněnskou atmosféru?
Abych se přiznal, mám to tam rád. Lidé si tam užívají hokej a já se snažím o to samé. V té bouřlivé atmosféře se mi hraje dobře, i když stojí fanoušci proti nám. Na páteční zápas se osobně těším.

Roman Will zasahuje

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit