Bílí Tygři Liberec

Roman Will: Každá nula je těžká. Cennější jsou ale tři body, které jsme dnes získali

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Bílí Tygři v rámci 41. kola zavítali do Pardubic, kde si nečekaně jedním gólem Jakuba Valského v první třetině našli cestu až k vítězství. Severočeši tak stále obsazují první místo v extralize a brankář Roman Will navíc udržel čisté konto podruhé v řadě. Jedná se tak o pátou nulu v zápase v této sezoně.

Jaké jsou pocity a spokojenost ze zápasu, kde rozhodl jeden gól, ačkoliv se jednalo o první a poslední tým v tabulce?
Nerad bych takhle mluvil, ta soutěž je tak vyrovnaná, že každý může s každým vyhrát, nebo naopak prohrát. Já si vážím toho, že jsme tu dnes vyhráli, byl to extrémně těžký zápas. Blíží se závěr základní části a my chceme vyhrát každý zápas, dát do toho maximum bez ohledu na to, jak vypadá tabulka. Výsledek svědčí o tom, že jsme hráli dobře a že to dokážeme uhrát i takto.

Zároveň se během tří dnů jedná o tvé druhé čisté konto. Co na to říkáš z tohoto pohledu?
Jsem samozřejmě rád, ale je to obraz celého týmu. Kdo se na ten hokej dívá, tak vidí, že máme v týmu kluky, kteří zblokují nespočet střel a nasazují své zdraví na to, aby střela neprošla. Tím mi to hodně zlehčují. Hráli jsme poslední dva zápasy dobře v obraně a není to jen moje zásluha.

Dokázal bys říct, která z těch dvou nul byla obtížnější?
Každá nula je těžká, z jakékoliv střely může padnout gól. Potřebujete k tomu podporu spoluhráčů i trošku štěstí a když se to sejde, tak se nula může povést. Cennější jsou ale tři body, které jsme dnes získali.

Vzhledem k tomu, že bude zanedlouho reprezentační pauza, jak moc je pro vás důležité před jejím začátkem zůstat na prvním místě?
Jednoduše chceme vyhrát každý zápas a je jedno, jestli to je před pauzou nebo až po ní. Samozřejmě může být tato přestávka daleko příjemnější, ale je to poslední volno před play-off. Věřím, že budeme makat a mít ostré tréninky, abychom byli připravení. Teď už není na nic jiného čas.

Přestože jsi uvedl, že to nechceš zmiňovat, je vaše příprava jiná na mančafty v nižší části tabulky, nebo je stejná a jde pouze o vás?
Ne, je to právě jen o nás. Samozřejmě, že je fakt, že jsme teď hráli s posledním a budeme hrát s předposledním, ale na přípravě to nic nemění. Jsou totožné s těmi, kde bychom hráli s druhým nebo s kýmkoliv jiným. Máme výborný realizační tým, který udělá všechno proto, abychom byli nachystaní. Na nějaké odlehčení nebo podcenění není prostor, to se může hodně rychle otočit proti nám.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit