Bílí Tygři Liberec

Roman Will: Celá naše organizace je obklopena dobrými lidmi, jinak by to nefungovalo

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Úterní utkání proti třineckým drakům dopadlo pro Tygry, i přes závěrečné drama, nakonec vítězně. Tříbrankové vedení ve třetí části ztratili, rozhodla však přesilová hra, kde se trefil Libor Hudáček. Důležitým libereckým článkem na ledě byl také Roman Will, jenž předvedl výborné zákroky, které byly pro tým velice důležité.

Romane, gratulace k vítězství. Asi to nakonec bylo daleko větší drama, než jste si přáli?
Na druhou stranu nikdo nemohl čekat, že Třinec za stavu 0:3 to tady obkrouží, dá si večeři a půjde spát. Je to jeden z nejlepších týmů tady v Česku. Myslím si, že celý zápas měli nějaké šance a odehráli celkově velice dobrý zápas. My jsme využili své příležitosti v přesilovkách, což bylo důležité, a poté se hra zase srovnala.

I přes jejich kvalitu, bylo poté něco jinak? Souhra nějakých špatných okolností, když dokázali srovnat prakticky ve třech minutách?
To tu jejich kvalitu právě ukazuje. Na druhou stranu jsme se z toho nezbláznili a dali vítězný gól, takže to ukázalo zase tu naší. Sešli se dva kvalitní týmy a výsledek to dokazuje.

Toto utkání bylo doslova infarktové. Jak těžké bylo pro gólmana zůstat pořád v klidu a pohotovosti?
Je to velice těžké, dostanete jeden, druhý, třetí gól, ale i to se stává. Někdy to dostanete na začátku a jdete střídat, někdy zase v každé třetině jeden, jindy je to až v závěru. Hokej je hra centimetrů, hraje se na malém hřišti, kde pět hráčů lítá do obrany soupeře a z každé situace může padnout gól. Třinec dal tři rychlé branky a já si jen vážím toho, že jsme to zvládli.

V přesilovce Liberce jsi měl souboj jeden na jednoho. Možná se jednalo o rozhodující zákrok v celém zápasu?
To se těžko hodnotí. Střela, která vypadá, že mi letí na břicho, není jednoduchá. Samozřejmě, nájezdy vypadají asi nejlépe, když je chytím, ale těžko říct, jaký byl klíčový zákrok.

Vnímal jsi tento zápas nějak výrazně prestižněji?
Já osobně ne, ale když hrajete s Třincem, je to vždy důležitý zápas, protože je to výborný tým a pokaždé se pohybuje na vrcholu tabulky, takže jsem nevnímal, že je aktuálně první. Sezóna je dlouhá a může se stát cokoliv, proto nás těší, že jdeme zápas od zápasu a bereme tři body.

Jak se cítíš? Hodně se o tobě mluvilo po zápase v Brně, navíc jsi teď zaznamenal několik dost dobrých zákroků...
Cítím se výborně a nesnažím se vnímat věci, co se kde říkají. Jsem rád, že vyhráváme, že se držíme nahoře a že lidem tady u nás děláme radost. To je jediné. A že tím pomůžu nějakými svými zákroky, nebo že Kvapouš má skoro 50 bodů, od toho tady jsme.

Říkáš, že se to snažíš nevnímat, ale i tak o tobě trenér v předchozím zápase povídal, že jsi nejen dobrý gólman, ale i člověk. Jak na tohle reaguješ??
Zaregistroval jsem to a samozřejmě si toho vážím. Myslím si, že celkově je celá naše organizace obklopena dobrými lidmi, jinak by to nefungovalo. Spousta hráčů se k nám chce vracet a chce k nám chodit. Když budete mít kolektiv plný problémových lidí, tak to parta nebude. Tady je výborná, máme skvělé lidi kolem sebe.

Řekl bys, že bylo toto utkání zlatý hřeb dosavadní sezóny? Dobrá atmosféra, krásný hokej...
Myslím si, že celkově hrajeme krásný hokej. Atmosféru máme vždycky dobrou, chodí na nás spousta lidí, takže máme pokaždé radost.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit