Bílí Tygři Liberec

Reprezentační osmnáctka vyrukuje na Rusko hned s pěticí Tygrů!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Českou hokejovou reprezentaci do 18 let čeká trojutkání s Ruskem a chybět u toho nebude ani pětice Bílých Tygrů! Pozvánku od kouče Aloise Hadamczika obdrželi Lukáš Pařík, Jakub Žůrek, Adam Najman, Jakub Rychlovský a Michal Teplý.

Z celkem pětadvaceti jmen na reprezentační soupisce tak liberečtí mladíci zaplni hned pětinu. Pro gólmana Lukáše Paříka půjde o vůbec první start v národním týmu do osmnácti let, dosud si však zachytal již v šestnáctce i sedmnáctce. Proti Rusku vytvoří brankářskou trojici s Janem Škorpíkem ze Sparty a Nickem Malíkem z Třince.

Také mezi beky mají Bílí Tygři zastoupení. Nominace se dočkal sedmnáctiletý Jakub Žůrek, který už s osmnáctkou odehrál například srpnový Hlinka Gretzky Cup v Edmontonu. To samé platí i o útočníkovi Adamu Najmanovi, jenž do Liberce přišel před touto sezonou z Jihlavy. I on už před necelými dvěma měsíci startoval na Hlinka Gretzky Cupu a uvedl se dvěma góly.

Naopak pro Jakuba Rychlovského opět půjde teprve o první zkušenost s danou reprezentační kategorií. Pětici Tygrů na soupisce uzavírá Michal Teplý, který již v novém ročníku pravidelně nastupuje v A-týmu a i v sedmnácti letech je již v osmnáctce mazákem. V minulé sezoně si zahrál i na mistrovství světa do 18 let.

Trojzápas proti Rusku odehrají mladí Češi od čtvrtka do soboty 11. až 13. října, všechna utkání startují v 17:30. Reprezentace se ve středočeském městě sejde v pondělí 8. října odpoledne. Podaří se týmu trenéra Hadamczika i s pěticí Tygrů silné Rusy porazit?

Jakub Žůrek a Michal Teplý v utkání se Švýcarskem

Nominace na trojzápas s Ruskem

Brankáři: Jan Škorpík (Sparta Praha), Nick Malík (Třinec), Lukáš Pařík (Liberec).

Obránci: Radek Kučeřík, Jan Mlčák (oba Kometa Brno), David Tureček (Karlovy Vary), David Homola (Třinec), Jakub Žůrek (Liberec), Karel Klikorka (Mladá Boleslav), Daniel Poizl, Jan Klodner (oba Žďár nad Sázavou).

Útočníci: David Vitouch (Sparta Praha), Jaromír Pytlík (Vítkovice), Adam Křemen (Karlovy Vary), Jonáš Peterek, Adam Raška (oba Třinec), Adam Najman, Jakub Rychlovský, Michal Teplý (všichni Liberec), Radek Mužík (Luleå, Švédsko), Jakub Čížek, Pavel Novák (oba České Budějovice), Jan Myšák (Litvínov), Filip Koffer (Pardubice), Theodor Pištěk (Örebro, Švédsko).

Realizační tým:

Manažer: Petr Studnička
Hlavní trenér: Alois Hadamczik
Asistenti trenéra: Radek Bělohlav, Marek Židlický a Petr Studnička
Trenér brankářů: Adam Svoboda
Lékař: MUDr. Milan Novotný
Hospodář: Josef Toma

Program zápasů (Příbram)

Čtvrtek 11. října:
17:30 Česko – Rusko

Pátek 12. října:
17:30 Česko – Rusko

Sobota 13. října:
17:30 Česko – Rusko

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit