Bílí Tygři Liberec

Realizační týmy pro sezónu 2021/2022

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Realizační týmy Tělovýchovné jednoty doznaly pro nový ročník několika změn, ale spíše kosmetického rázu. Nejvýznamnější se odehrála mezi akademickými týmy, kde došlo k prohození trenérských štábů.

Nejmenší tygříci budou i nadále procházet pod rukama vedoucího základny Daniela Stehna, který má po ruce mnoho kolegů. "U malých dětí máme více trenérů, abychom jim mohli zajistit individuálnější přístup. Zas to ale nechceme přehánět," vysvětluje manažer liberecké mládeže Jiří Bermann. Tým Daniela Stehna už netrpělivě vyhlíží další rozvolňování opatření, aby mohl vyrazit například na klasické náborové akce do školek.

V žákovských kategoriích se rozšiřuje role Adama Jandejska, po ruce navíc bude mít novou akvizici v trenérské sestavě. "Adam Jandejsek se nám u třetí třídy osvědčil, dostal tedy na starost i čtyřku. Na plný s ním navíc bude spolupracovat asistent Petr Šafařovský. Je to mladý kluk a náš bývalý hráč, kterého máme ověřeného z našich kempů. Do trénování je nadšený, bude navíc pomáhat s dohledem nad hotelem," prozrazuje Bermann.

Další změna je k vidění v roli Vojtěcha Fialy, který bude zastřešovat sportovní třídy a v rámci trénování se bude naplno věnovat deváťákům. Ti od sezóny 2022/2023 rozehrají samostatnou soutěž, která by je měla co nejlépe připravit na těžký přechod ze žákovského do dorosteneckého hokeje.

Největší změna se uskutečnila v akademických výběrech – Milan Plodek s Jiřím Vozákem se od celku U20 přesouvají o kategorii níže, Richard Lobo s Václavem Kočím míří opačným směrem. "V dorostu bude 40 hráčů a nebude snadné dostat se do nominace na zápas. Chceme, aby všichni hráči začínali s čistým štítem, i proto jsme se pro tento tah rozhodli," říká závěrem Jiří Bermann.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit