Bílí Tygři Liberec

Radan Lenc míří na další reprezentační turnaj. Pešán do Ruska nominoval také pár bývalých Tygrů

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Praha/Liberec - Bývalý liberecký trenér Filip Pešán se již pilně připravuje na svou druhou akci v roli reprezentačního kouč. Na Channel One Cup v Moskvě mimo jiné pozval i jednoho zástupce z tygří smečky. Další dva poté figurují mezi náhradníky.

Český národní tým čeká druhá letošní prověrka. I tentokrát se kvůli koronavirové situaci odehraje turnaj Euro Hockey Tour na jednom místě, konkrétně v Moskvě. A i podruhé v tomto ročníku reprezentační dres oblékne útočník Radan Lenc, jenž je s osmi trefami nejlepším střelcem Tygrů. Na finske Karjale si v listopadu připsal ve dvou střetnutích jednu asistenci.

Do Ruska s týmem odcestuje také pěkná řada hráčů, kteří dříve působili delší dobu pod Ještědem, konkrétně brankář Roman Will, obránce Ondřej Vitásek a útočník Dominik Lakatoš. Mezi náhradníky poté Pešán zařadil libereckého Petra Kváču s Ronaldem Knotem.

Zatímco na prvním mezinárodním klání byli nominováni hráči především ze skandinávských soutěží, v Moskvě odstartuje hodně krajánků z KHL. Filip Pešán chce navíc vyzkoušet hráče, kteří se v Česku rozehrávají před startem NHL. První duel čeká Čechy ve čtvrtek 17. prosince proti Finsku. O víkendu se pak postupně utkají s domácím Ruskem a nakonec se Švédskem. Všem hráčům, kteří obdrželi pozvánku do národního týmu, blahopřejeme!

Nominace České republiky na Channel One Cup

Brankáři:

Šimon Hrubec (Omsk, KHL), Roman Will (Čeljabinsk, KHL), Dominik Furch (Minsk, KHL).

Obránci:

Filip Hronek (Mountfield HK), Andrej Šustr (Kunlun, KHL), David Sklenička (Jokerit Helsinky, KHL), Ondřej Vitásek (Dinamo Riga, KHL), Dominik Mašín (Chabarovsk, KHL), Jakub Zbořil (HC Kometa Brno), Pavel Pýcha (Madeta Motor České Budějovice), Daniel Gazda (PSG Berani Zlín).

Útočníci:

Dmitrij Jaškin (Dynamo Moskva, KHL), Andrej Nestrašil (Magnitogorsk, KHL), Lukáš Sedlák (Čeljabinsk, KHL), Lukáš Radil, Robin Hanzl (oba Spartak Moskva, KHL), David Šťastný (BK Mladá Boleslav), Radan Lenc (Bílí Tygři Liberec), Lukáš Rousek (HC Sparta Praha), David Kaše, Jakub Lauko (oba HC Energie Karlovy Vary), Filip Zadina, Lukáš Jašek (oba HC Oceláři Třinec), Petr Kodýtek (HC Škoda Plzeň), Dominik Lakatoš (HC Vítkovice Ridera), Matěj Blümel (HC Dynamo Pardubice).

Zamyšlený Radan Lenc

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit