Bílí Tygři Liberec

Radan Lenc doplněn na českou soupisku pro Channel One Cup

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - V původní nominaci byl sice náhradníkem, přesto nakonec útočník Radan Lenc zamíří s českou hokejovou reprezentací na turnaj Channel One Cup. Chybět tak nebude ani na druhém letošním podniku Euro Hockey Tour.

Když reprezentační kouč Miloš Říha zveřejnil v závěru minulého týdne nominaci na ruský Channel One Cup, šlo v ní najít tygří stopu, ovšem chyběl zde zástupce současného libereckého A-týmu. To už nyní neplatí. Po omluvenkách od Roberta Kousala a Michala Gulaše zamířil na sraz národního týmu Radan Lenc, který tak s týmem absolvuje svůj letos už druhý podnik Euro Hockey Tour.

V aktuálním ročníku se forvard oblékající dres s pětadvacítkou na zádech rozehrál do skvělé formy a s třiadvaceti body mu momentálně patří šestá příčka v kanadském bodování. Lenc se představil také na listopadovém Karjala Cupu, kde naskočil do dvou ze tří zápasů.

Původní nominace na Channel One Cup obsahovala také jméno Ondřeje Vitáska, ten z ní však nakonec na poslední chvíli ze zdravotních důvodů vypadl. Po nedávném zranění se pak již dříve trenéru Říhovi omluvil také nejproduktivnější muž extraligy Marek Kvapil.

Chybět naopak nebude Michal Bulíř, který se již napevno zabydlel v sestavě Magnitogorsku a také v prestižní KHL se zapisuje do statistik. V dosavadních 19 zápasech nastřílel pět branek, k nimž přidal čtyři asistence. V české nejvyšší soutěži i nadále zůstává s 13 zásahy na děleném druhém místě mezi střelci, a to i přes fakt, že po 11 kolech zamířil do Ruska.

Jak si česká reprezentace i s Lencem a Bulířem na turnaji Channel One Cup povede? První duel odehraje už ve čtvrtek ve Finsku.

Michal Bulíř

Nominace ČR na Channel One Cup

Brankáři
Patrik Bartošák (HC VÍTKOVICE RIDERA), Šimon Hrubec (HC Oceláři Třinec), Dominik Furch (Čerepovec, KHL).

Obránci


Ondřej Němec, Jan Štencel (HC Kometa Brno), David Musil, Tomáš Kundrátek (oba HC Oceláři Třinec), Petr Zámorský, Filip Pavlík (oba Mountfield HK), Michal Jordán (Chabarovsk, KHL), Adam Polášek (Nižněkamsk, KHL), Jakub Kindl (Plzeň), Jakub Krejčík (Lukko Rauma, Finsko).

Útočníci
Jiří Sekáč (Kazaň, KHL), Michal Bulíř (Magnitogorsk, KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk, KHL), Robin Hanzl (Spartak Moskva, KHL), Andrej Nestrašil (Nižněkamsk, KHL), Michal Řepík (Slovan Bratislava, KHL), Dominik Kubalík, Jiří Novotný (Ambri-Piotta, Švýcarsko), Hynek Zohorna (Lahti, Finsko), David Tomášek (Jyväskylä, Finsko), Ondřej Roman, Patrik Zdráhal (oba HC VÍTKOVICE RIDERA), Ondřej Beránek (HC Energie Karlovy Vary), Radan Lenc (Bílí Tygři Liberec).

Program turnaje Channel One Cup 2018

Čtvrtek 13. prosince:
16:45 Švédsko – Rusko (Moskva)
17:30 Finsko – Česko (Tampere, ČT sport)

Sobota 15. prosince:
9:30 Finsko – Švédsko (Moskva)
13:45 Rusko – Česko (Moskva, ČT2)

Neděle 16. prosince:
12:00 Česko – Švédsko (Moskva, ČT2)
15:00 Rusko – Finsko (Petrohrad, utkání venku)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit