Bílí Tygři Liberec

Radan Lenc a Dominik Lakatoš v prvním reprezentačním výběru trenéra Říhy!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Českou hokejovou reprezentaci čeká v závěru srpna první akce letošní sezony. Národní tým se sejde v Přerově k pětidennímu tempu, kam si trenér Miloš Říha pozval celkem 34 hráčů včetně jmen z NHL. V nominaci figurují i Tygři Dominik Lakatoš a Radan Lenc!

Pro kouče Říhu půjde o vůbec první událost, na níž povede reprezentaci jako hlavní kouč. Do Přerova si na kemp pozval celkem čtyři brankáře, dvanáct obránců a osmnáct útočníků. „Nominace je o něco početnější, než obvykle. Při tréninku se budeme soustředit na technicko-taktické prvky, součástí srazu bude i modelové utkání mužstev, která z jeho účastníků sestavíme," vysvětloval.

Do svého výběru zařadil například brankáře Petra Mrázka z Caroliny nebo obránce Martina Kauta, kterého si v prvním kole letošního draftu vybralo Colorado. Kromě několika hráčů ze zámoří však převládají především zástupci extraligových klubů.

Debutant a známá tvář

Celkem najdeme v nominaci dvanáct nováčků, mezi něž se řadí také Dominik Lakatoš. Jednadvacetiletý útočník má za sebou bohaté zkušenosti z mládežnických reprezentací, s dvacítkou si například v sezoně 2015/16 zahrál na mistrovství světa. Do seniorského národního výběru však nakoukne vůbec poprvé.

To Radan Lenc už má na kontě celkem deset zápasů v národním týmu, v nichž si připsal čtyři kanadské body. V ročníku 2016/17 odehrál mimo jiné šest zápasů na Euro Hockey Tour, v loňském ročníku stihl další dva zápasy v reprezentačním dresu.

Národní tým se v Přerově sejde v neděli 19. srpna, následně se celý týden bude připravovat na místním stadionu. Kromě tréninkových jednotek absolvuje již zmíněné modelové utkání. Přípravný zápas proti jinému reprezentačnímu výběru není tentokrát v plánu. Zápasovou premiéru tak český tým v této sezoně zažije až v listopadu na Karjala Cupu.

Nezbývá než věřit, že také na něm budou mít Tygři zastoupení.

Dominik Lakatoš pádí vpřed

Nominace na kemp v Přerově (20. – 24. srpna)

Brankáři: Patrik Bartošák (HC VÍTKOVICE RIDERA), Pavel Francouz (Colorado, NHL), Matěj Machovský (HC Sparta Praha), Petr Mrázek (Carolina Hurricanes, NHL).

Obránci: Vojtěch Budík (HC Dynamo Pardubice), Jakub Galvas (HC Olomouc), Marek Hrbas (HC VÍTKOVICE RIDERA), Lukáš Klok (Slovan Bratislava, KHL), Jan Košťálek, Tomáš Pavelka (oba HC Sparta Praha), David Musil (HC Oceláři Třinec), Michal Moravčík, David Sklenička (oba Montreal, NHL), Jan Štencel (HC Kometa Brno), Filip Pavlík, Petr Zámorský (oba Mountfield HK).

Útočníci: Martin Kaut (Colorado, NHL), Martin Nečas (Carolina, NHL), Jakub Lev, Daniel Kurovský (oba HC VÍTKOVICE RIDERA), Robert Říčka (HC Sparta Praha), David Cienciala, Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík (všichni HC Oceláři Třinec), Dominik Lakatoš, Radan Lenc (oba Bílí Tygři Liberec), Pavel Musil, David Šťastný (oba BK Mladá Boleslav), David Stach (HC Škoda Plzeň), Jakub Lauko (Piráti Chomutov), Rostislav Marosz (HC Dynamo Pardubice), Radovan Pavlík (Mountfield HK), Nicolas Werbik (Aukro Berani Zlín), Radim Zohorna (HC Kometa Brno).

Realizační tým

Generální manažer: Petr Nedvěd.
Hlavní trenér: Miloš Říha.
Asistent: Robert Reichel.
Trenér brankářů: Zdeněk Orct.
Manažer: Jan Černý.
Video kouč: Denis Havel.
Lékaři: MUDr. Dušan Singer a MUDr. Tomáš Vyskočil.
Fyzioterapeuti: Pavel Kolář, Michal Truc a Radovan Sakaláš.
Masér a kustod: Zdeněk Šmíd.
Maséři: Petr Ondráček, Filip Ondráček a Petr Šulan.
Media manažer: Zdeněk Zikmund.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit