Bílí Tygři Liberec

Radan Lenc: Ztráta vedení? Nesmí se nám to opakovat!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Zdálo se, že měli Bílí Tygři zápas se Spartou dobře rozjetý. Vedli 3:0, po dvou třetinách pak 4:2. Přesto Pražané srovnali a v prodloužení dokonali obrat. "Takové zápasy bychom neměli ztrácet," smutnil po utkání střelec jedné z branek Radan Lenc.

Jak těžké je tento výsledek překousnout?
Zkrátka jsme to nezvládli. Vedli jsme 3:0, potom 4:2. Takhle dobře rozjeté zápasy musíme dotáhnout k výhře. Nemůžeme podobný výsledek ztratit. Sice máme bod, ale vzhledem k průběhu to pořád znamená ztrátu.

Soupeř srovnal po tvém zaváhání v obranném pásmu. Co se přesně stalo?
Mohl jsem s pukem vybruslit, ale já to chtěl místo toho vyhazovat. Byl to trochu nesmysl, v pásmu jsem byl už delší dobu, navíc tam bylo několik napadajících hráčů Spartu. Zkusil jsem to vyhodit bekhendem, ale místo toho to skončilo na soupeřově hokejce. Byla to školácká chyba, kterou soupeř potrestal.

Bude podle tebe těžké vzpamatovat se do nedělního zápasu s Plzní?
V první řadě musíme zápas se Spartou hodit za hlavu. V neděli se hraje zase od nuly. Musíme se z toho poučit a utkání s Plzní zvládneme.

O víkendu absolvujete dvojzápas. Případná výhra by vás jistě nakopla, může vás naopak porážka ovlivnit?
Mohli jsme být trochu na koni, ale ani prohra nás nesmí srazit na kolena. Nemůžeme kvůli tomu být v nějaké křeči. Podle mě hrajeme dobře, dáváme góly, jen musíme trochu zapracovat na tom, abychom jich tolik nedostávali. Hlavně do toho musíme jít s čistou hlavou.

Může být výhodou, že se prohrou nemůžete dlouho zaobírat a hned musíte přepnout na další utkání?
Občas je lepší zápas rozebrat, jindy naopak se k tomu vůbec nevracet. Udělali jsme nějaké chyby, ze kterých se rozhodně musíme poučit, ale také je na co navazovat. Měli bychom předvádět výkon, který jsme ukazovali v první třetině. Chceme stavět hlavně na tom pozitivním.

Je náročné se během víkendu připravit fyzicky na dva zápasy?
Je to podobné, jako v play-off. Důležité je nepodcenit regeneraci. Hlavní bude dobře se vyspat a najíst, ale jinak by neměl být příliš problém pro profesionální hokejisty zvládnout dvě utkání ve dvou dnech. Budeme připraveni! Radan Lenc s pukem

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit