Bílí Tygři Liberec

Radan Lenc: Základ úspěchu? Týmová práce!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Před týdnem zelo bodové konto Bílých Tygrů prázdnotou, po posledním úspěšném výkonu už je pohled na tabulku přeci jen optimističtější. A útočník Radan Lenc věří, že se od dvou výher v řadě Tygři odrazí. "Mohou se na to nabalovat další výhry a klidně z toho může být nějaká série," doufá.

V zápase s Třincem jako by na ledě byli už jiní Tygři, než před týdnem proti Pardubicím.
První polovina ale nebyla z naší strany nic moc. Nehráli jsme tak jednoduše, jako třeba v Chomutově. Nedařilo se nám, zbytečně jsme se dostávali pod tlak. Něco jsme si k tomu řekli, hru jsme opět trochu pozměnili a přineslo to ovoce.

Úvodní dvě kola se vám příliš nevyvedla. Rozebírali jste obě porážky?
Rozebírali jsme je hodně. Dělali jsme spoustu úplně zbytečných chyb. Trochu jsme pozměnili formace, šli jsme úspěchu naproti a vyplatilo se to.

Celý týden znělo z kabiny především to, že musíte hru zjednodušit. Co to znamenalo?
Šlo především o vyvážení hry z obranného pásma do útočného. V prvních dvou zápasech jsme při tom úplně zbytečně ztráceli puky. A samozřejmě chceme rvát vše do brány. Musíme střílet. Troufám si říct, že máme všichni výbornou střelu, tím spíš se to musíme snažit využít. V prvních dvou zápasech jsme si pořád nahrávali do prázdné, ale kolik z toho bylo gólů?

Žádný. Zato v dalších dvou utkáních jste se již prosazovali...
Přesně tak, rázem jsme v pátek dali tři góly a v neděli proti Třinci čtyři. To už je docela dobré, ne? (úsměv)

Rozehrávající Radan Lenc

Byly pro vás dvě výhry psychickou vzpruhou?
Jsou to stále pouze dva zápasy, ale máme se od čeho odrazit. Mohou se na to nabalovat další výhry a klidně z toho může být nějaká série. Každá výhra je důležitá. Nakoplo nás to a věřím, že se nám na to povede navázat. Přeci jen se vám po vítězství hraje vždy mnohem snadněji.

V pátek zamíříte do Zlína, který nikdy nebyl příjemným soupeřem. Co od tohoto utkání očekáváš?
Zlín vždy výborně bránil. Bude to velmi těžký soupeř. Dobře se na ně připravíme a věřím, že když budeme hrát svou jednoduchou hru a tlačit se do brankoviště, je velká šance na to opět přivézt body.

A v neděli pak na tým čeká první derby v nové sezoně. Je pro tebe tento zápas jako pro mladoboleslavského odchovance speciální?
Už jsme proti sobě hráli v přípravě a rádi bychom je znovu porazili. Je to derby, navíc jsem tam sám velmi dlouho hrál, ale zase je to zkrátka zápas jako každý druhý. Nesmíme být nějak přemotivovaní, to by ničemu neprospělo. Náš cíl je, stejně jako v ostatních zápasech, pořád stejný - zkrátka chceme zvítězit.

Naposledy ses proti Bruslařům parádně trefil...
A taky to byl zatím můj poslední gól! Třeba bych se proti nim mohl nastartovat, to by bylo fajn! (úsměv) Ne, hlavní je odvádět práci pro tým a z toho pak mohou vyplynout nějaké osobní statistiky. Základem je týmová práce.

Nemrzí tě přeci jen, že se ti zatím v nové sezoně nepodařilo střelecky prosadit?
Moc se tím nestresuji. Důležité je, že se snad začalo dařit týmu. Potom už mohou přijít i góly, ani nebudu vědět jak. Snažím se zkrátka pracovat pro tým a pomáhat klukům. Clonit při přesilovkách a podobně. Třeba se to ode mě jednou odrazí. (úsměv)

Bruslící Radan Lenc číhá na puk

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit