Bílí Tygři Liberec

Radan Lenc: Ubráněná oslabení nám dodala hodně psychické síly

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Bílí Tygři zvládli důležité třetí utkání a díky vítězství 3:0 se vrátili do série. Velkou měrou se na výhře podílel Radan Lenc, který byl na ledě hodně vidět a vstřelil druhý gól. Ukončil tak šňůru dvanácti zápasů, ve kterých si připsal "pouze" jedenáct asistencí bez vstřelené branky. „Samozřejmě jsem měl radost, rozhodně to ale nebylo tak, že by mi spadl kámen ze srdce," líčí liberecká pětadvacítka.

Třetí finálové utkání se vám povedlo jak výsledkově, tak herně. Konečně to z vaší strany vypadalo tak, jste si představovali, že?
Je to tak. První střídání se nám sice úplně nevydařilo, úvodní tlak Třince jsme ale nakonec přestáli. Poté jsme dali dva góly, což asi rozhodlo celý zápas. Soupeř nemohl být tak důrazný v obraně, musel to trochu otevřít a více se tlačit do útoku, což jsme si kvalitní týmovou hrou pohlídali. Jsem strašně rád, že jsme vyhráli.

Poprvé v sérii jste dali úvodní branku, i to asi hrálo velkou roli...
Vstřelit první gól je samozřejmě velmi důležité, zejména teď v play-off. V poslední době se nám to sice moc nedařilo, víme ale, že náš týmový duch je velmi silný a že i nepříznivý výsledek dokážeme otočit. Rozhodně je však lepší, když úvodní branku dáme my, hraje se nám poté lépe.

Oproti duelům v Třinci jste změnili i svou disciplínu. Říkali jste si k tomu něco v kabině?
Po prvních dvou zápasech jsme si říkali, že takovou hrou Třinec nepřetlačíme. Dobře víme, že Oceláři mají excelentní přesilovky a že se musíme vyvarovat faulů. Párkrát jsme sice vyloučeni byli, ale naštěstí jsme všechna oslabení ubránili, což nám ještě dodalo psychickou sílu.

Radan Lenc se raduje z úvodní branky zápasu

V první třetině jsi vstřelil velmi důležitou branku. Byla to pro tebe po té šňůře dvanácti zápasů, v kterých jsi zaznamenal “jen” 11 asistencí, velká úleva?
Gól jsem dal v prvním čtvrtfinále a teď až v třetím finále, to je samozřejmě celkem dlouhá doba. Musím ale říct, že tím se vůbec nezabývám. Připsal jsem si několik přihrávek, to je taky pozitivní. V konečném výsledku je jedno, kdo tu branku dá. Určitě jsem tedy měl radost, rozhodně to však nebylo tak, že by mi spadl kámen ze srdce.

Je pro vás velkou vzpruhou, že jste Třinec v třetím zápase dokázali vynulovat?
Neřekl bych, že to je zásadní. Určitě to ale je pozitivní, díky tomu jsme si sami sobě dokázali, že i proti tak silnému soupeři, jako je Třinec, dokážeme udržet čisté konto. Na druhou stranu to ale není nijak směrodatné, soupeř si vypracoval několik velkých šancí, hodně nás podržel Petr Kváča.

Kromě Petra Jelínka jste se od druhé třetiny museli obejít i bez Dávida Grígera. Jeho absence pro vás asi byla další velká komplikace...
Už teď nám chybí několik hráčů, každý člen naší sestavy je tak pro nás samozřejmě velice důležitý. Pevně věříme, že s Dávidem to nebude nic vážného. Teď musíme hlavně dobře zregenerovat a připravit se na páteční zápas.

Radan Lenc tečuje před bránou

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit