Bílí Tygři Liberec

Radan Lenc: Rozhodující moment? Gól v oslabení v prvním utkání

Date of publication Author Barbora Vimmerová

Liberec – Do druhého zápasu v rámci čtvrtfinále Generali Česká Cupu proti Spartě vstupovali Tygři s dvoubrankovým náskokem. Ten se jim po remíze na ledě pražského týmu podařilo udržet, a tak zaslouženě postoupili do semifinále. Celé utkání pro nás zhodnotil jeden ze dvou střelců šelem v utkání, Radan Lenc.

V čem byl Liberec podle tebe ve dvou čtvrtfinálových utkáních proti Spartě lepší?
Samozřejmě v koncovce, doma jsme vyhráli a v Praze remizovali, což nám stačilo. Myslím, že jsme hráli v obou utkáních výborně. Věděli jsme, že se v odvetě nepotřebujeme tlačit do brány, ale musíme hrát zodpovědně zezadu, což se podle mého dařilo celý zápas. Možná škoda některého z gólů, i když na druhou stranu byly ze strany Sparty hezky sehrané. Celkově jsme však soupeřovy šance výborně pohlídali. Jsem rád, že jsme čtvrtfinále zvládli a jdeme dál.

Vidíš podobu s prvním zápasem v tom, že jste Spartu dvě třetiny přehrávali a nechali ji v uvozovkách hrát až v závěru?
Nemyslím si, že bychom polevili, ale měli jsme tam zbytečné ztráty puku a toho Pražané využívali. Je to pro nás dobré ponaučení do sezony, víme, co potřebujeme a také jak to chceme hrát.

Obě čtvrtfinálová klání byla zřejmě kvalitní prověrkou před nadcházejícím extraligovým ročníkem, že?
Určitě, řekl bych, že na srpen možná až moc vyhecovanou. To k tomu ale patří, ať už jde o přípravu nebo o ostrý zápas. Chtěli jsme samozřejmě vyhrát a postoupit, takže jsme rádi, že se nám semifinále podařilo vybojovat.

Dost často jsi u vyhecovaných okamžiků byl právě ty, ať už s Jurčinou nebo s Kvapilem. O co šlo?
Nejsem toho názoru, že v tom bylo něco osobního. Šlo o normální souboje, určitě jsme se nikdo nechtěli zranit, sezona je teprve před námi. Každý jsme hráli tak, jak umíme a chceme, každý v tom může vidět něco jiného. Žádné šarvátky samozřejmě nikdo nechtěl, protože z toho vznikají jen zbytečná vyloučení a fauly.

Ač jde o přípravu, liberečtí trenéři prozatím sestavou moc netočí. Jak sis sedl v lajně s Dávidem Grígerem a Tomášem Rachůnkem?
Myslím si, že výborně, v každém zápase se to zlepšuje a vytváříme si dobré šance. Věřím, že budeme dávat ještě více gólů. Hodně si od toho slibuju.


Loni jste se Spartou neprohráli a nyní jste ji vyřadili v poháru. Napadá tě, proč se vám proti ní tak daří?
Těžko říct, nehledal bych v tom asi úplně nějaké specifické důvody. Sparta hraje dobrý hokej a proto se nám s ní i dobře hraje. Jsou samozřejmě týmy, které hrají trošku jiný styl, jenž nám úplně nesedí. Když se hraje skutečně hokej, a tím myslím na puku, ne nahazování, tak jsou to pěkné zápasy, lidi se na ně rádi dívají a nám to jednoduše sedí.

Za tento dvojzápas bude asi pochvala i pro gólmany. Vystřídali se v brance a oba dva zachytali skvěle. Co bys řekl k jejich výkonu?
Máme výborné brankáře, a to je určitě základ každého úspěšného týmu. Je podstatné mít oporu v bráně, na kterou se potom nabalují další články jako dobrá obrana a útok. Každá jedna část mužstva musí být vyvážená a kvalitní.

Jak bys okomentoval výkon čtvrté lajny, která se v dvojzápase postarala o tři góly?
Je to paráda. Mít takovou čtvrtou lajnu je určitě pro každé mužstvo hrozně důležité. Tuto sérii teoreticky rozhodli oni, na druhou stranu ale umí také hrát výborně i defenzivně, což je pro nás nesmírně důležité.

Jak moc pro vás byl podstatný v kontextu odvetného zápasu druhý gól Jaroslava Vlacha v oslabení v prvním utkání?
Podle mého názoru to byla ve finále asi nejdůležitější branka celé série, protože díky ní jsme měli před druhým utkáním dvoubrankový náskok, mohli jsme hrát v klidu a nemuseli honit každý gól.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit