Bílí Tygři Liberec

Radan Lenc: Obětavost všech hráčů nám vyhrála zápas

Date of publication Author Barbora Vimmerová

Liberec - Po pěti porážkách v řadě se Tygrům proti Brnu podařilo konečně nepříjemnou sérii utnout. Velkou radost z toho měl i střelec první branky zápasu Radan Lenc, podle kterého byla nejdůležitějším stavebním kamenem vítězství obětavost celého týmu. "Věřím, že se od dnešní výhry můžeme odrazit," říká liberecký útočník.

Cítíš bezprostředně po zápase úlevu, že jste ukončili šňůru pěti proher v řadě?
Samozřejmě je úleva ohromná, jelikož ta série nebyla krátká. I když v sezoně jde o pouhý týden, tak bylo těch pět utkání pořádně dlouhých. Každá porážka bolí, přestože jsme měli někdy více ze hry a utkání se nám jen nepovedlo dotáhnout do konce. Jsem strašně rád, že jsme to konečně zvládli. Musíme si podobného ducha přenést do dalších duelů a já věřím, že máme tak výborné mužstvo, že se od této výhry můžeme odrazit.

Dá se říci, že jste po odpracovaném utkání směrem dozadu spokojení?
Určitě panuje spokojenost, protože jsme vyhráli. Musím říct, že jsme hráli opravdu obětavě. Úplně všichni padali do střel. Obětavost se nám poté vyplatila a díky ní jsme zvítězili.

Pokrok lze vidět i v tom, že jste dokázali v zápase využít i jednu ze dvou přesilových her. Jak jsou pro vás početní výhody důležité?
Přesilovky jsou samozřejmě hodně podstatné, protože lámou zápasy a já jsem strašně rád, že se nám podařilo alespoň jednu ze dvou využít. Je to super a musíme na to navázat v dalších utkáních.

Proti Kometě sis připsal také branku střelou zápěstím z pravého kruhu jako nedávno proti Plzni. Dá se říct, že jde o tvé oblíbené místo?
Hraji na pravém křídle, a tak se tam objevuji docela často. Situace v utkání s Plzní ale byla jiná, šlo o vypadlý kotouč, který jsem sebral, hned vystřelil a puk se štěstím propadl do brány, kde projížděl i můj spoluhráč s obráncem. Teď to bylo odlišné. Měl jsem dost času a i když jsem si říkal, že jsem poměrně vysoko, tak jsem zkusil vystřelit, protože jsem viděl volné místo pod vyrážečkou. Jsem rád, že puk nakonec skončil v síti.

I ve druhém utkání s Kometou v rozmezí devíti dnů jste měli střeleckou převahu. Viděl jsi v zápasech ještě nějakou jinou podobu?
V obou případech jsme je přestříleli. Je fajn, že jsme Brnu nedovolili zakončovat jejich náznaky útoku. Ve třetí třetině samozřejmě Kometa zatlačila, ale s naší obětavostí a důslednou hrou do obrany jsme to zvládli.

Když jste v minulé sezoně pětkrát v řadě prohráli a poté zvítězili nad Spartou 2:0, mluvili jste o velkém obratu. Dá se teď také mluvit o tom, že jste něco prolomili?
Proč ne. Samozřejmě bychom byli rádi, kdybychom zopakovali to, co se nám povedlo loni. Boleslav je nyní v laufu a bude to těžký zápas. Já ale věřím že budeme bojovat jako s Brnem a uvidíme, jak utkání dopadne.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit