Bílí Tygři Liberec

Pyrochta a Ordoš se s reprezentací připravují na dvojzápas ve Francii

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Mladíci Filip Pyrochta a Jan Ordoš se i nadále připravují spolu s českou reprezentací před blížícím se mistrovstvím světa v Dánsku. Národní tým čeká koncem týdne dvojzápas na ledě Francie.

Hlavní trenér Josef Jandač postupně skládá tým, který bude Českou republiku reprezentovat na květnovém mistrovství světa. V současném kádru nechybí ani dvojice Bílých Tygrů. O místenku na světový šampionát totiž v tuto chvíli bojují Jan Ordoš a Filip Pyrochta.

V minulém týdnu se reprezentace připravovala v Příbrami, kde zároveň odehrála dvojutkání se Švýcarskem. Zatímco druhý jmenovaný už dres národního týmu oblékl loni koncem léta, pro Ordoše šlo o úplnou premiéru. Ani jeden z Tygrů se na ledě neztratil, Pyrochta si dokonce ve druhém utkání připsal gól a asistenci a spolu s Ordošem pomohl České republice k výhrám 5:2 a 4:1.

Po třídenním volnu se reprezentace v pondělí sešla v Praze, kde pokračuje v přípravě. Následně se přesune do Francie, kde v pátek 13. dubna a v sobotu 14. dubna změří síly s místním hokejovým výběrem.

Výběr Josefa Jandače dosud doplnili také Dominik Kubalík, Michal Moravčík a David Sklenička, národní tým by brzy měli posílit také někteří hráči ze zámoří. Mezi prvními z nich by neměli chybět Filip Chytil a také Filip Chlapík, který v mládežnických kategoriích oblékal liberecký dres a v letošní sezoně poprvé nakoukl do NHL.

Podaří se v této narůstající konkurenci Janu Ordošovi a Filipu Pyrochtovi v národním týmu udržet a budou tak i nadále bojovat o účast na světovém šampionátu v Dánsku?

Filip Pyrochta rozehrává

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!