Bílí Tygři Liberec

První setkání finalistů! Tygři míří na horký třinecký led

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec — Liberečtí hokejisté ve středu padli na domácím ledě s Augsburgem, čímž se jim zavřely brány play-off CHL. Pozornost tygří smečky je tak nyní plně upřena na extraligu, kde ji čeká velmi těžký soupeř. Ocelářům mají navíc svěřenci trenéra Patrika Augusty co vracet.

Opět venku

Severočeši nezažívají jednoduché období. Z posledních čtyř zápasů, kdy počítáme i CHL, hráli hned třikrát venku. Úspěch navíc zaznamenali pouze na ledě Augsburgu v rámci Champions Hockey League, dobýt území Pardubic a Komety již bylo nad jejich síly.

Nyní čeká tým z města pod Ještědem další výjezd, a to až na druhý konec republiky. Svěřenci trenéra Patrika Augusty si mohli během pátečního kola kvůli změně termínu odpočinout, neboť duel s Plzní byl přeložen až na konec února. Plni sil tak vyráží do Třince, kde budou chtít přerušit sérii porážek a spravit si chuť po vyřazení z evropské soutěže.


Postupný rozjezd

Obhájci titulu začali nový ročník extraligy nevyrovnanými výkony a chvíli jim trvalo, než se dostali do své obvyklé formy. Postupně se však rozehráli a na přelomu září a října zaznamenali sérii čtyř výher v řadě, kterou v pátek přerušily Pardubice.

Oceláři tak ukazují, že i letos se s nimi musí počítat. Aktuálně se s jednadvaceti body nachází na druhém místě a stíhají vedoucí Kometu, která má však jeden zápas k dobru. To Liberec má oproti Třinci hned o dvě odehraná utkání méně a ztrácí na něj pouhé dva body. Čelo tabulky je aktuálně hodně vyrovnané, tudíž v neděli půjde o velmi důležité střetnutí.


První střet

Utkání Tygrů s Třincem bude mít pikantní náboj ještě z jednoho důvodu. Právě tyto týmy se střetly ve finále loňské sezóny, které v poměru 4:2 na zápasy ovládli Slezané. V prvním letošním setkání finalistů tak mají šelmy Ocelářům co oplácet a motivace jim rozhodně chybět nebude.

Přeruší Liberečtí sérii dvou proher v rámci české nejvyšší soutěže a vrátí se zpět na vítěznou vlnu? To se dozvíme již v neděli! Úvodní buly padne na ledě Werk Arény před kamerami ČT Sport přesně v 17:20!

Bílí Tygři Liberec vs. HC Oceláři Třinec

Počet zápasů: 68
Bilance: 27 – 9 – 2 – 3 – 27
Skóre: 201:187

Liberec se naposledy s Třincem utkal v již zmíněném finále, po němž se nakonec musel smířit se stříbrnými medailemi. Rozhodující duel série si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit