Bílí Tygři Liberec

První proti druhému! Zajistí si Tygři proti Plzni Prezidentský pohár?

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Home Credit Arena v úterý uvidí souboj dvou nejlepších celků extraligy. Svěřenci trenéra Patrika Augusty mají před zápasem motivaci jasnou - pokud vyhrají za tři body, s předstihem si zajistí zisk Prezidentského poháru. Úvodní buly padne v 18:00, přijďte Tygry podpořit!

Prezidentský pohár na dosah

Po domácím vítězství nad Kladnem čekal Tygry venkovní dvojzápas. Nejdříve se vydali na led nevyzpytatelné Olomouce, proti které se sice zásluhou prvního extraligového gólu Jakuba Rychlovského rychle dostali do vedení, nakonec ale prohráli těsně 1:2.

V minulém kole se tak Liberečtí chtěli vrátit zpět na vítěznou vlnu proti Pardubicím. Po dvou třetinách byl stav vyrovnaný, v třetí části hry ale šelmy i díky dvěma trefám Jana Ordoše rozhodly o svém vítězství v poměru 4:1. Dva góly zaznamenal i Libor Hudáček, který tak překonal klubový i extraligový rekord. Více o jeho počinu se můžete dočíst zde.

Trenér Patrik Augusta o zápase s Pardubicemi:

„Nebylo to vůbec nic jednoduchého, zvlášť ve druhé třetině si myslím, že jsme se dostali pod tlak. Soupeř hrál výborně aktivně, napadal nás a měli jsme s tím trošku problémy. Myslím si, že jsme se velice dobře srovnali ve třetí třetině, začali jsme víc kontrolovat hru, kotouč a byli jsme odměněni šťastným gólem tečí, který to rozhodl. Gratulace do kabiny a hlavně speciálním týmům, naše oslabení bylo výborné a přesilovka nám také pomohla.“

Svěřenci trenéra Patrika Augusty tak navýšili svůj náskok na čele tabulky už na 10 bodů. Pokud proti Plzni vyhrají v základní hrací době, zajistí si zisk čtvrtého Prezidentského poháru z posledních pěti sezón. O motivaci mají tedy Tygři rozhodně postaráno!

Jako na houpačce

Plzeňští momentálně nepředvádí zrovna stabilní výkony, posledních šest kol pravidelně střídali výhry s prohrami. V minulých dvou kolech se utkali s celky ze spodku tabulky. Nejdříve je v pátek čekaly Vítkovice, proti kterým se sice Západočeši zásluhou Milana Gulaše dostali do vedení, nakonec ale prohráli 1:3.

V předešlém kole pak Plzeňští na svém ledě přivítali poslední Kladno. A byla z toho pořádná přestřelka! Už v první třetině padlo pět branek, Rytíři po ní vedli 3:2. Indiáni však výsledek v průběhu zápasu otočili a hlavně díky skvělé třetí dvacetiminutovce vyhráli 8:5.

Západočeši se aktuálně nacházejí na druhém místě extraligové tabulky. Stále tak mají šanci na zisk Prezidentského poháru, spíš se ale musí soustředit na získání co nejlepší pozice do play-off. Zezadu se na ně totiž dotahují Sparta s Mladou Boleslaví, na které má Plzeň náskok pouhého bodu. Nutno ale podotknout, že má proti zmíněným pronásledovatelům zápas k dobru. I Plzeňští tak proti Liberci rozhodně mají o co hrát!

Nejlepší útočníci celé soutěže

V úterý se na ledě Home Credit Areny budou prohánět tři nejproduktivnější hráči celé extraligy. V plzeňském dresu to je fenomenální Milan Gulaš, který si v dosavadních 47 zápasech připsal neskutečných 74 kanadských bodů. Na druhém místě se nachází Libor Hudáček, jenž jich na svém kontě má 57. Na záda mu dýchá se ztrátou pouhého bodu jeho spoluhráč Michal Birner.

Úterní zápas tak slibuje hodně napínavou podívanou. Kdo ovládne souboj dvou nejvýše postavených celků extraligy a získají Tygři Prezidentský pohár? Odpovědi na tyto otázky budeme znát už v úterý, úvodní buly padne v 18:00. Nenechte si to ujít!

Bílí Tygři Liberec versus HC Škoda Plzeň

Počet zápasů: 70
Bilance: 32 – 4 – 3 – 6 – 25
Skóre: 198:196

Tygři se zatím v této sezóně s Plzní utkali jen dvakrát. Oba týmy si ve vzájemných zápasech připsaly po jedné výhře. Naposledy oba celky změřily síly v 37. kole pod Ještedem. Tehdy souboj ovládli až překvapivě jednoznačně domácí Tygři. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit