Bílí Tygři Liberec

První letošní derby je tu! Tygři přivítají mladoboleslavské Bruslaře

Date of publication Author Adéla Růžičková

Liberec - Tygři po prvním domácím zápase se Spartou, který šelmy ve velmi dramatickém závěru vyhrály v poměru 8:7 po prodloužení, čeká další vyrovnaný soupeř. V dalším domácím duelu nastoupí proti svému největšímu rivalovi – Bruslařům z Mladé Boleslavi. Zelenobílým hráčům se v liberecké Home Credit Aréně vůbec nedaří. Devět let zde nevyhráli jediný zápas. Podaří se Tygrům tuto šňůru ještě prodloužit?

Změna mladoboleslavské sestavy

BK Mladá Boleslav přijede do Liberce s nemálo obměněným kádrem. Do klubu přestoupili dva hráči, jenž v minulosti oblékali dres Tygrů. Bývalý kapitán Martin Ševc, který byl oporou liberecké obrany, přestoupil k Bruslařům hlavně z rodinných důvodů, aby byl blíže ke svému domovu. Druhou posilou Středočechů spjatou s libereckým klubem je Jan Stránský. Ten odehrál v barvách Tygrů tři sezóny a po přestupu do Chomutova, kde hrál rok, se rozhodl změnit působiště a odešel do města automobilů.

Mladoboleslavský tým také posílil mistr extraligy z Třince David Cienciala. Na druhou stranu, bruslařské řady opustili zkušení obránci Jan Hanzlík, který ukončil kariéru, a David Němeček, jenž tuto sezónu bude nastupovat za finský klub Rauman Lukko.

První zápasy sezony 2019/2020 zelenobílým vycházejí podobně jako Tygrům. Porazili HC Dynamo Pardubice, HC Olomouc a HC Kometu Brno.

Tygři jedou na vítězné vlně

Tygrům se na začátku extraligy velmi daří, neboť vyhráli všechny tři zápasy. Postupně porazili týmy Mountfield HK, HC Sparta Praha a HC Vítkovice Ridera. Na úvod extraligy měly šelmy velmi kvalitní soupeře a dokázaly, že se o vítězství přímo poperou. To předvedly v posledních dvou zápasech. Po vyrovnání až v úplném konci utkání se hra přesunula do prodloužení či k nájezdům, kterými Tygři dokonali svůj obrat.

V nedělním duelu se nám poprvé doma představí slovenský bek Oldrich Kotvan, který v minulých dvou sezónách působil v Mladé Boleslavi. Mimo jiné se Středočechy absolvoval letní přípravu.

Radan Lenc se rozhovořil o prvním derby:

"Je to soupeř podobného ražení, jako Vítkovice - hodně živelný a bruslivý. Je to nepříjemný protivník, který nic nevypustí. My si samozřejmě chceme podržet domácí pohodu, abychom ten start sezóny měli co nejlepší. Rozhodně chceme vyhrát! Bruslaři navíc hodně obměnili kádr, kluků, se kterými jsem tam hrál, zůstalo jen pár. Už je to víceméně cizí tým, takže takové hecování, jako loni, neprobíhá."

Mezi oběma týmy panuje velká rivalita, a proto vzájemné zápasy vždy slibují napínavou podívanou. Připíší si Tygři plný počet bodů a prodlouží neporazitelnost na vlastním ledě, kde Bruslaři nemůžou uspět už od listopadu 2010? Přijďte se podívat na derby a podpořit Bílé Tygry svými hlasivkami! Zápas začíná vhozením buly tuto neděli v 16:00.

Bílí Tygři Liberec versus BK Mladá Boleslav

Počet zápasů: 36
Bilance: 21 – 7 – 0 – 0 – 8
Skóre: 116:78

Liberec hrál naposledy proti Mladé Boleslavi na konci března. Tygři tehdy vyhráli 2:1 po prodloužení a postoupili do semifinále play-off. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit