Bílí Tygři Liberec

Prohrávat 0:2 by nebylo optimální. Takhle je to otevřené, uvědomuje si Rychlovský

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Tygří smečka do devatenácti let odcestuje na led pražské Sparty za vyrovnaného stavu 1:1 na zápasy. Po úvodní prohře se šelmám podařilo zvládnout první kritický okamžik série, svěřenci Milana Plodka vyrovnali zásluhou vítězství v druhém duelu. „Zasloužili jsme si to,“ říká útočník Jakub Rychlovský, který dokázal dát gól v obou střetnutích.

V čem nejpodstatnější rozdíl mezi oběma libereckými zápasy?
V tom prvním se k nám nepřiklonilo štěstíčko a prohráli jsme v nájezdech, což je prostě loterie. Ve středu tam celý tým nechal všechno. Za taktiku a bojovnost jsme si vyhrát zasloužili.

Hrála taktika v druhém duelu větší roli než v prvním?
Zvládli jsme to ještě něco lépe než v prvním duelu, kdy se na nás jelo několik přečíslení. Všechny góly jsme tam dostali z předbrankového prostoru. To se nám podařilo zlepšit a úspěch se dostavil.

Jak se vám hrálo ve druhém utkání za stavu 0:1?
Od nadstavby se to stalo poprvé a myslím si, že to na nás vůbec nebylo znát. Nikdo tomu stavu nepodlehl, pořád jsme za tím šli a spadl nám tam takový šťastný gól. Srovnalo se to a pak už to bylo po zbytek zápasu v náš prospěch.

Ten šťastný gól je tvoje práce. Byl to záměr, nebo náhoda?
Michal Teplý rychle otočil hru na Kubu Žůrka, ten se mi snažil dát přihrávku pod hokejkou, ale trefil jen bekovu brusli. Kotouč se odrazil do rohu a já měl tušení, že šli střídat a že si sjede před bránu náš hráč. Zkusil jsem to tam hodit a štěstí přeje připraveným. Jejich brankář si tenhle gól za rámeček určitě nedá.

Štěstí asi trochu pomohlo i při druhé brance, co se tam přihodilo?
Puk se po výborně vyhraném vhazovaní dostal k Honzovi Cikhartovi, ten ho vytáhl trochu víc k modré a z otočky to tam poslal o tyčku. Je střelec. Myslím si, že to byl sice trochu náhodný, ale hezký gól.

Překvapilo vás, že Sparta střídala brankáře po dvou inkasovaných brankách?
Honza Škorpík je výborný gólman a řekl bych, že mu druhý zápas úplně nesedl. Druhý brankář je určitě taky držel, ale my jsme si šli za vítězstvím a a zaslouženě jsme ho urvali.

Série se přesouvá do Prahy za stavu 1:1, je to dobrý průběžný výsledek?
Po druhém zápase je to pro nás už výhodnější. Kdybychom tam cestovali za stavu 0:2, tak by to nebylo úplně optimální. Když je to 1:1, znamená to, že to bude ještě otevřené. Je to hodně vyrovnaný boj.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit