Bílí Tygři Liberec

Produktivní Lenc či vítězné góly Grígera. Jak se Tygrům v Generali Česká Cupu dařilo v osobních statistikách?

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Cesta Generali Česká Cupem sice pro Tygry kvůli nařízené karanténě skončila předčasně, přesto ale svěřenci trenéra Patrika Augusty stihli ukázat, že v této sezóně budou opět mít velkou sílu. Pojďme se nyní společně podívat, jak se hráčům dařilo z pohledu osobních statistik.

Spolehlivá defenziva

Tygři se v základní skupině Generali Česká Cupu opírali o dobrou obranu. Malý výpadek přišel jen v Mladé Boleslavi, kde šelmy inkasovaly hned osm branek. V dalších pěti zápasech toho ale soupeřům moc nedovolily a celkově v nich inkasovaly pouze osm gólů, což je v průměru jen zhruba 1,5 branky na utkání.

Velkou měrou se o to zasloužil gólman Petr Kváča, který se díky své skvělé úspěšnosti zásahů (94 %) umístil mezi nejlepší gólmany celé soutěže. Za zmínku stojí zejména to, že ve třech domácích utkáních dohromady inkasoval pouhý jeden gól! V obraně tradičně kvalitní výkony předváděl zkušený Ladislav Šmíd, hodně prostoru dostával i nově příchozí Mislav Rosandič.


Vítězný střelec Dávid Gríger

V útoku se nejvíce dařilo formaci ve složení Radan Lenc, Dávid Gríger a Tomáš Rachůnek. Všichni jmenovaní měli po konci základní skupiny na svém kontě tři kanadské body. Mezi obránci se výbornými výkony blýskl mladý Tomáš Hanousek, jenž si také připsal tři body za jednu branku a dvě asistence.

Dávid Gríger se umístil na děleném prvním místě v další statistice - počet vítězných gólů. Celkově se nová posila přesně trefila dvakrát, a v obou případech se jednalo o rozhodující zásah! V tomto ohledu patřil slovenský centr mezi ty nejlepší v celé soutěži.


Radan Lenc na čele kanadského bodování

V play-off stihli Tygři kvůli karanténě pouhé dva zápasy, i tak si ale stačili připsat zajímavé statistiky. Zmínit musíme především výkony Radana Lence, který ve čtvrtfinále vstřelil dva góly, na stejný počet jich přihrál a po prvním kole vyřazovacích bojů vévodil tabulce kanadského bodování celého play-off. Jen o bod méně pak na svém kontě měl Jaroslav Vlach.

V prvním čtvrtfinálovém zápase se v nejlepším světle domácím fanouškům předvedl nový gólman Jaroslav Pavelka, jenž svými skvělými zákroky deptal sparťanské útočníky. V daném utkání zaznamenal úspěšnost zákroků přes 95 %! Zahanbit se nenechal ani Petr Kváča, který v duelu na ledě celku z hlavního města také inkasoval pouhé dvě branky.


Víc Liberečtí kvůli nákaze koronavirem bohužel nestihli. I tak ale v Generali Česká Cupu ukázali, že v extralize budou opět velice nepříjemným soupeřem. Základní část začíná 18. září domácím utkáním proti Pardubicím. Nenechte si to ujít!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit