Bílí Tygři Liberec

Přípravný zápas číslo čtyři. Oplatí Tygři doma Boleslavi úterní porážku?

Date of publication Author Jiří Sameš

Liberec – Ve čtvrtek čeká Bílé Tygry v rámci přípravy na sezonu 2018/2019 další prověrka. Svěřenci Filipa Pešána znovu změří síly se svým velkým rivalem, tedy s Mladou Boleslaví. Úvodní buly utkání bude přitom vhozeno v Home Credit Areně už v 11:00!

Zápas v Boleslavi rozhodla jediná branka

Úterní přípravný duel Tygrů v Mladé Boleslavi byl ve znamení skvěle chytajících brankářů obou mužstev. Jak domácí Gašper Krošelj, tak i liberecký Marek Schwarz se fanouškům prezentovali výbornými zákroky, kterými svůj tým dokázali hned v několika případech podržet. Jediným úspěšným střelcem utkání se stal v čase 07:18 útočník Bruslařů, Martin Látal, který překonal Schwarze po narážečce s Jakubem Orsavou bekhendovým blafákem, zakončeným pod horní tyč.

Dominik Lakatoš o prvním utkání s Mladou Boleslaví:

„Bohužel jsme neproměnili šance, které jsme si vytvořili. Můžeme děkovat Marku Schwarzovi za perfektní výkon a za to, že nás dnes držel nad vodou. Předváděl něco neuvěřitelného. A my? Když nedáme góly, tak nemůžeme vyhrát.“


Do odvety se silnější sestavou

V úvodních třech přípravných zápasech dal trenér Bílých Tygrů, Filip Pešán, příležitost zejména mladším hráčům. Do zítřejšího odvetného duelu s Boleslaví už ale počítá především s hráči A-týmu.

„Chtěli jsme dát hodně prostoru hráčům z Benátek. Třímá v nich velký talent, ve velmi nízkém věku už ukazují své kvality. Chtěl jsem je vidět v konfrontaci s kvalitními extraligovými soupeři. S řadou z nich jsem byl velmi spokojen. Nyní už ale začneme víc a víc pracovat na systému a do dalších zápasů půjdeme se silnější sestavou,“ vysvětloval po skončení prvního duelu.

Znovu doma až začátkem září Jak už bylo uvedeno výše, čtvrteční duel s Mladou Boleslaví je pro Tygry čtvrtým letošním přípravným duelem. Jde ale také o druhé a zároveň předposlední přípravné utkání mezi domácími mantinely, přičemž to poslední, třetí, sehrají liberečtí až 6. září s Piráty z Chomutova. To znamená o důvod víc nenechat si tento souboj ujít!

Přijďte se během aktuálního horka ochladit do Home Credit Areny a i přes netradiční čas Bílé Tygry podpořit!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit