Bílí Tygři Liberec

Příprava je v plném proudu! Jak se trénuje od třetí po sedmou třídu?

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Tělovýchovná jednota má za sebou první týden předsezónní přípravy, která zatím vinou virové situace probíhá online v domácích podmínkách. Tentokrát se podíváme, jak se maká od třeťáků po sedmáky.

Podobnou situaci hokejové prostředí nepamatuje, Bílí Tygři se s ní ale snaží vypořádat co možná nejlépe a už v pondělí 6. dubna oficiálně rozjeli přípravu na další sezónu. Výrazně si přitom pomáhají možnostmi, které nabízejí moderní technologie. "Hráči tu s námi teď nemohou fyzicky být, avšak my chceme, aby to na jejich trénink nemělo vážnější vliv," nastiňuje manažer liberecké mládeže Jiří Bermann.

Trenér třeťáků Adam Jandejsek se s novými svěřenci nejprve potřeboval poznat. "Udělali jsme si takovou seznamku. Kluky jsem si v počítačovém programu postupně zapínal a představovali se mi," usmívá se. A co samotné tréninky? "Máme čtyři týdně, a to formou živých přenosů přes aplikaci Zoom. Jeden trénink trvá přibližně 40 minut a hráčům živě předcvičuji."

Kouč si velice pochvaluje spolupráci s rodiči, kteří výrazně přispívají k vysoké úrovni domácí přípravy. "Rodiče vše úžasně přijali a můžeme se spolehnout na jejich pomoc, čehož si moc vážíme! Samozřejmě jsme se online tréninků nejdříve malinko báli, avšak nakonec to zvládáme velmi dobře a je to i sranda," říká Jandejsek.

Propracovaný plán přípravy využívají také starší parťáci. "Čtvrťáci absolvují trénink každý všední den. Tři tréninky máme už předtočené od Tomáše Krámského, s tím, že na ně dohlížíme. Ve středu trénujeme živě způsobem, že já jsem předcvičoval a kolega Martin Bouška kluky kontroloval," vysvětluje Jakub Mulač. V pátek je na programu volný trénink a zhodnocení celého týdne.

Stejným týdenním harmonogramem se řídí i pětka. "Hráčům v excelu zasíláme týdenní plán i s videi tréninků, na které rovněž živě dohlížíme," svěřuje se Mulač.

A také on musí mladým Tygrům udělit pochvalu. "Situace je pro všechny nová, nicméně přístup hráčů i rodičů je super. V pondělí to ještě byl malinko chaos, ale teď už vše funguje bezvadně. Přesto se samozřejmě těšíme, až budeme znovu makat pohromadě," vyhlíží návrat do obvyklých kolejí Jakub Mulač.

O fungování šesté a sedmé třídy se rozpovídal trenér Ctibor Jech mladší. "Kluci mají daný program na týden z předtočených tréninků, které absolvují každý pracovní den. My je u toho přes počítačovou aplikaci vidíme a kontrolujeme. Jejich odezva je výborná, baví je to. Denně jsme v kontaktu a kromě tréninků si i povídáme."

To ale není všechno, trenéři mají pro své svěřence připravený i další program. "Každý den si řekneme, co dělat navíc - ať už výběhy do kopce, nebo například nožičky s míčem. Hráči nám pak posílají videa, jak úkoly zvládli," uzavírá Ctibor Jech.

Ukázky právě z tréninků šesťáků a sedmáků si můžete prohlédnout v přiloženém videu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit