Bílí Tygři Liberec

Příprava NHL pokračuje. Šimek se zaskvěl dvěma body ve dvou zápasech!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Boj bývalých Bílých Tygrů o místo v jednotlivých týmech NHL v přípravě pokračuje. Po skvělých startech Bakoše, Vaněčka a Pyrochty se v průběhu týdne do zápasového rytmu přidali také San Jose Sharks. A Radim Šimek se hned uvedl skvěle!

V prvním duelu Sharks proti Anaheim Ducks dostal Šimek příležitost ve druhé obranné dvojici a na malé vytížení si rozhodně nemohl stěžovat. Odehrál celkem takřka devatenáct minut a na branku soupeře vyslal jednu střelu. Do statistik se zapsal v závěru, kdy zakládal akci, v jejímž závěru Goodrow přidával třetí gól San Jose, a jeho Sharks nakonec zvítězili 4:1.

V noci na pátek pak Žraloci vyrazili na led Anaheimu, kde došlo k odvetě. Ducks tentokrát hned třikrát vedli, San Jose však pokaždé vyrovnalo a nakonec po skvělé druhé polovinš zvítězilo 7:3. Šimkův moment přišel v 33. minutě, kdy vyvezl puk zpoza branky a snažil se jej nahodit do brankoviště. Brankář Miller si hokejkou omylem srazil kotouč do branky a dopomohl tak Šimkovi k zápisu mezi střelce.

Radim Šimek TOP2

Kromě Radima Šimka se v noci představil také Vítěk Vaněček. Jeho Washington po dvou třetinách prohrával 2:4 a trenéři sáhli k výměně gólmanů, Vaněček tak pro závěrečné dějství nahradil Copleyho. Ex-liberecký brankář si připsal řadu skvělých zákroků a kapituloval pouze po dělovce Valijeva v 51. minutě, porážce 2:5 však nezabránil.

Pro Vaněčka šlo o druhý start v přípravě, předtím odchytal polovinu zápasu s Bostonem, kdy ani jednou neinkasoval. Jeho tým však nakonec prohrál 1:2 po nájezdech. Do přípravy se již dříve představil také Martin Bakoš, který dosud za Boston odehrál jedno utkání a připsal si asistenci, a Filip Pyrochta, který ve svém prvním duelu zapsal gól a asistenci.

Podaří se některému z Bílých Tygrů vydobýt si místo v prvním týmu a nakouknout tak v blížící se sezoně do NHL?

Vítek Vaněček

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit