Bílí Tygři Liberec

Převzal trofej a znovu řádil. Na derby se umíme hecnout, rozdává úsměvy Michal Bulíř

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Šelmy se nacházejí v neskutečné formě. O víkendu vstřelily úctyhodných patnáct branek a po čtvrté výhře v řadě se vyšvihly na třetí příčku tabulky. Hlavní tváří vzepětí je Michal Bulíř, jenž si s osmi zásahy podmaňuje pořadí střelců. "Strašně mi pomohly už první dva góly v Chomutově, narostlo mi sebevědomí," usmívalo se modrobílé číslo 88 po demolici úhlavního rivala z Mladé Boleslavi poměrem 8:3. Před zápasem si navíc převzalo trofej v soutěži extraligových nej, kde "Bulda" získal trofej za šikovnost.

V prvních dvou zápasech jste nevstřelili ani branku, nicméně rozstříleli jste se a Boleslav inkasovala dokonce osm gólů. To je obrovské vzepětí!
Myslím si, že to bylo hlavně o sebevědomí a sehrání. Asi jsme na to ze začátku potřebovali trošku času, aby si útoky sedly. Doufám, že teď už si to sedlo, a že nám to co nejdéle vydrží! Snad ty góly stále budou padat a budeme vyhrávat.

Hodně to padá i tobě. Po dnešku máš už osm tref a máš zásadní podíl na produktivitě Liberce. Co k tomu říkáš?
Strašně mi pomohl už zápas v Chomutově, kde jsem dal první dva góly, což je jednoznačně znát na psychice a na sebevědomí. Mnohem víc si pak věříte, a když to jednoduše řeknu, někdy tam spadne, do čeho plácnete (úsměv). Jsou to branky, které jsou vypracovány celou lajnou. Kluci na to strašně makají a mně se to nyní daří zakončovat. Budu rád, když mi to vydrží co nejdéle, ale další zápas to zase může klidně padat někomu jinému.

Zřejmě zlomový byl už obrat v první části. Na gól na 2:1 ti přihrál Radan Lenc. Jak bys zhodnotil jeho přínos? Dnes to pro něj bylo speciální utkání...
Myslím si, že si Radan ten zápas užil. Asi měl takovou speciální motivaci a chtěl se ukázat. Hraje výborně a sedlo nám to spolu! Odpracuje strašně moc puků, z čehož taky těžím a padá mi to tam.

Boleslav nedokázala pod Ještědem vyhrát skoro přesně osm let. Jak to, že se vám zrovna na ní tak daří?
Nedokážu úplně přesně říct... Ale s Boleslaví je vždycky skvělá atmosféra, lidi to derby prostě baví. Je to vyhecovanější, což je možná i tím, že se mezi kluby uskutečnila spousta přestupů. Má to větší náboj a my se na to derby prostě umíme hecnout a doma to už dlouho patří nám. Snad to bude držet co nejdéle!

Netoužil jsi po dalším hattricku?
Musím se přiznat, toužil! (smích). Měl jsem tam i ve třetí třetině ještě šanci, zkoušel jsem to gólmanovi nad rameno, bohužel to neprošlo. Ale hattrick jsem dát chtěl. Ještě se mi nepovedlo, abych měl dva za sebou. Ale nemusí mě to mrzet, vyhráli jsme, a dva góly na tom taky nějaký podíl měly (úsměv).

Čemu ještě tu tvoji produktivitu přičítat? Radan Lenc říkal, že máš prostě "střeleckou"...
Střeleckou hokejku (smích). Pár věcí jsem od začátku sezóny změnil, nicméně nechci to nějak víc rozebírat. Jsou to takové moje maličkosti a myslím si, že mi to trošku prospělo. Asi mi pomáhá i to, že hraji s Kvápou a rozumíme si. Navíc nám tam trenér ještě dal Lencíka, který neskutečně bojuje a dokáže si s námi dobře nahrát. Ta lajna nám prostě sedla!

Máte velice náročný program, hrajete v úterý, v pátek, a poté hned v sobotu. Jak se na to připravit?
Je to určitě náročnější. Potřebujeme hlavně dobře zregenerovat a nabrat zase síly na úterý. Takový program není jednoduchý, bude to pro nás novinka, ale je to jen o regeneraci, dobrém spánku a přípravě.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit