Bílí Tygři Liberec

Představujeme soupeře: O postup budou hrát i německé šelmy - Panteři z Augsburgu

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Už jen pár týdnů a je to tady! Prestižní Champions Hockey League se letos vrací do Liberce. Vážným soupeřem Bílých Tygrů v boji o postup ze skupiny budou Augsburger Panther, třetí tým německé nejvyšší soutěže.

Zápasy proti Tygrům

8. října: Augsburger Panther vs. Bílí Tygři Liberec, 19:30
16. října: Bílí Tygři Liberec vs. Augsburger Panther, 19:30

Základní informace

Soutěž: Deutsche Eishockey Liga (DEL)
Založen: 1878
Klubové barvy: zelená, červená a bílá
Domácí hala: Curt-Frenzel-Stadion (6 139 diváků)

Sportovní klub Augsburger Panther byl založen už v roce 1878, oddíl ledního hokeje ovšem vznikl až o 59 let později. Nejvyšší německé soutěže se Augsburg účastní od sezóny 1994/1995 a jeho největším úspěchem je bezesporu finále z jara 2010.

Loni prožili Panteři v DEL jednu ze svých nejlepších sezón. V základní části obsadili třetí místo za bezkonkurenční dvojicí Mannheim-Mnichov. V play-off si pak poradili s Düsseldorfem a v bavorském derby dlouho trápili mnichovský RedBull. Postup do finále však přece jen uzmuli hokejisté z hlavního města největší spolkové země Německa.

Premiéra v Evropě

Augsburg nepatří v DEL mezi dravce, kteří se o přední příčky ucházejí pravidelně každý rok. Loňská sezóna však pro Pantery byla výjimečná, bavorský klub teprve podruhé v historii přešel přes čtvrtfinále a kvalifikoval se do Champions Hockey League.

Přitom nechybělo moc k tomu, aby Augsburg skončil v základní části DEL až pátý. Přestože Panteři drželi třetí místo poměrně dlouho, po dvaapadesáti kolech skončili se stejným bodovým ziskem jako Kolín nad Rýnem a Ingolstadt. Minitabulka však hrála do karet Augsburgu, který pozici německé trojky potvrdil také v play-off postupem přes Düsseldorf.



Němci, Kanaďané i česká stopa

Německý klub je sice v CHL nováčkem, i tak jeho soupiska budí respekt. S velkou pravděpodobností dojde na souboj dvou kanadských gólmanů. Protějškem Justina Peterse by měl být Olivier Roy, jenž se pyšnil pozicí jedničky poslední dva roky.

Útočná vozba Augsburgu v létě přišla o nejlepšího střelce a lídra produktivity let minulých. Matt White odešel do KHL, a tak Panteři budou hodně spoléhat na Drewa LeBlanca, Daniela Schmölze nebo Davida Stielera, kladenského odchovance s dvojím občanstvím. Tím se může pochlubit i další útočník Jaroslav Hafenrichter.

Tygři, nebo Panteři? Která šelma bude mít v Champions Hockey League navrch? To se dozvíme v říjnu, domácí zápas je na programu 16. s předpokládaným začátkem v 19:30.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit