Bílí Tygři Liberec

Potvrdí Tygři skvělou formu? V pátek proti Beranům mohou zapsat šestou výhru v řadě

Date of publication Author Jiří Sameš

Liberec – V pátek, 15. února, Bílí Tygři na domácím ledě, tedy v Home Credit Areně, přivítají Berany ze Zlína. Budou mít přitom možnost zaznamenat už šestou výhru v řadě za sebou.

Krátké představení soupeře

PSG Berani Zlín se momentálně v tabulce Tipsport extraligy nacházejí na jedenáctém místě. Za dosavadních 43 zápasů zapsali bilanci 16-3-5-19 a celkem 59 bodů. Na desátou pozici zaručující předkolo play-off, kterou mimochodem drží VERVA Litvínov, ztrácejí dva body.

V únoru ševci odehráli tři zápasy, přičemž dvakrát zvítězili a připsali si celkem šest bodů. Za posledních šest zápasů mají bilanci 1-1-1-3.

Ve středu, 13. února, východomoravský tým porazil mezi domácími mantinely Energii Karlovy Vary 5:3. Vítězný gól duelu přitom obstaral na konci 49. minuty útočník Jakub Herman.

„Jsme rádi, že jsme utkání dotáhli do vítězného konce. Šli jsme za tím celý zápas. Musím pochválit všechny od brankáře až po kustody. Prostě týmový výkon, tak se bojuje o play off,” liboval si po utkání s Energií Herman.

„Bylo to těžké utkání, ale zvládli jsme ho. Obětavý výkon celého mužstva znamená, že nám sezona nekončí. Litvínov máme před sebou na dva body. Stále žijeme v boji o předkolo play off,“ řekl Martin Hamrlík, asistent trenéra.

Lídrem produktivity Zlína je útočník Jiří Ondráček, jenž v 43 zápasech nasbíral za 11 gólů a 21 asistencí celkem 32 kanadských bodů. V kanadském bodování extraligy mu patří jedenáctá příčka. Nejlepšími střelci jsou útočníci Tomáš Fořt, Pavel Kubiš – oba 12 gólů.

Nejproduktivnějším hráčem defenzivních řad je lotyšský obránce Ralfs Freibergs. Ve svých 43 zápasech si připsal za pět gólů a 15 asistencí celkem 20 kanadských bodů.

Brankář Libor Kašík má z 10 zápasů pět výher. Zaznamenal přitom průměr obdržených branek 2.08 a procentuální úspěšnost zákroků 92.63.

Díky úspěchu v Třinci si Tygři upevnili první místo

Po reprezentační pauze Tygři ve středu uspěli na hřišti Ocelářů z Třince 5:2, přičemž tak zapsali pátou výhru po sobě a sedmou výhru za posledních osm zápasů.

Hned čtyři kanadské body (gól, tři asistence) v utkání proti Ocelářům posbíral útočník Lukáš Krenželok. Dvakrát skóroval útočník Jan Ordoš. Střelecky se dokázali prosadit také útočníci Petr Jelínek, Jaroslav Vlach. Brankář Roman Will se postavil mezi tři tyče k 42. zápasu v sezoně a zastavil celkem 29 střeleckých pokusů soupeře.

„Pro nás to byl po reprezentační pauze extrémně těžký zápas, proti těžkému soupeři. Nicméně jsme se drželi plánu. Naši snahu navíc podpořil výborně chytající Will v brance,“ pochvaloval si po zápase s Třincem Filip Pešán, trenér libereckých šelem.

„Dobré je i to, že rozhodla Jelínkova řada s Krenželokem a Ordošem. Nemuseli jsme spoléhat na Marka Kvapila. Ostatně, tým je koncipovaný tak, aby rozhodovali všichni,“ pokračoval.

Severočeši si díky úspěchu v Třinci zároveň upevnili první místo v tabulce české nejvyšší hokejové soutěže. K dispozici mají aktuálně šestibodový náskok na druhou Škodu Plzeň.

„Na vítězství v základní části se tolik neupínáme. Je pochopitelné, že chceme raději skončit první než druzí, stejně jako třetí než čtvrtí. Naším cílem je vyhrát každý zápas. Do každého jdeme se snahou vyhrát, proto hrajeme hokej,“ řekl Pešán.

Zlín – oblíbený soupeř Tygrů?

Tygři se v pátek se Zlínem utkají v rámci letošní základní části naposledy. Všechna tři předešlá utkání přitom ovládly šelmy při skóre 16:7.

Liberečtí hokejisté navíc porazili Berany ve 12 z posledních 15 zápasů. Na domácím kluzišti na soupeře vyzráli už sedmkrát po sobě. Ševci naposledy uspěli pod Ještědem 30. ledna 2015.

Potvrdí Tygři proti Zlínu skvělou formu? Odpověď na tuto otázku budeme znát v pátek, 15. února. Úvodní vhazování utkání bude v Home Credit Areně vhozeno v 18:00!

Bílí Tygři Liberec vs PSG Berani Zlín

Počet zápasů: 67
Bilance: 35 – 4 – 3 – 3 – 22
Skóre: 202:175

Poslední vzájemný duel, odehraný 30. prosince, Tygři vyhráli ve Zlíně 4:2. V Home Credit Areně se oba týmy naposledy utkaly 14. listopadu, přičemž svěřenci Pešána triumfovali 5:3.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit