Bílí Tygři Liberec

Poslední domácí zápas základní části. Tygři přivítají nevyzpytatelné Vítkovice

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Po jednodenní pauze čeká svěřence trenéra Filipa Pešána další náročné utkání. Do města pod Ještědem zavítá vítkovická Ridera, která se snaží protlačit do elitní šestky. Liberečtí oproti tomu stále bojují o první místo v tabulce. Kdo bude úspěšnější?

Dramatický finiš

Základní část extraligy se pomalu ale jistě chýlí ke svému konci. Zbývají pouhá dvě kola a boj o Prezidentský pohár se stupňuje. Bílí Tygři aktuálně stále okupují vedoucí příčku, na druhý Třinec mají však náskok pouhých dvou bodů. O první místo se navíc uchází také Plzeň, která je na tom jen o bod hůře než Oceláři.

Severočeši mají tak stále vše ve svých rukou. Proti Vítkovicím tak budou chtít získat velmi důležitou výhru a napravit zaváhání s Brnem, kterému v neděli na domácím ledě podlehli po prodloužení. Bodem ze zápasu s Kometou si Severočeši mimochodem zajistili účast v hokejové Lize mistrů, do které se vrátí po roční pauze.

Jaroslav Vlach o utkání s Kometou:

"Brno vycházelo hodně z defenzivy, navíc dalo první gól. Vyhazovali puky do středního pásma a spoléhali na brejky. My jsme v útočném pásmu hráli hodně po obvodu a dlouho jsme to nemohli prostřelit. To oni hráli jednoduše."


CHL jde však nyní stranou. Svěřence trenéra Filipa Pešána nyní čeká boj o co nejlepší vstupní pozici do play-off! Jako první se jim postaví hráči Vítkovic.

Boj o šestku

Těžký závěr základní části samozřejmě čeká i moravskoslezský celek. Ridera je aktuálně sedmá a usiluje o posunutí na šestou pozici, která zaručuje přímý postup do vyřazovacích bojů. Tu momentálně okupuje Olomouc, na níž Vítkovice ztrácí dva body. Ohlížet se ale musí i za sebe, neboť se na ně z osmé pozice tlačí Mladá Boleslav.

Svěřenci trenéra Jakuba Petra nezažívají zcela ideální období, neboť z posledních deseti zápasů vyhráli pouhé čtyři. V minulém kole ovšem skolili silný Hradec Králové, který na domácím ledě porazili po samostatných nájezdech. V souboji Liberce s Vítkovicemi tak ani jeden tým nebude bez motivace!


Pevní jako skála

Jisté je, že obě mužstva se budou moct spolehnout na výborného gólmana. Liberecký Roman Will a vítkovický Patrik Bartošák aktuálně patří mezi nejlepší gólmany extraligy a není divu, že mají mezi všemi brankáři v této sezóně nejvíce odchytaných minut.

Severočeši mají zatím s Vítkovicemi letos zápornou bilanci, i to pro ně bude motivace tento duel vyhrát. Připíší si Tygři proti Rideře důležité body vrátí se zpět na vítěznou vlnu? To se dozvíme od úterních 17:30. Přijďte naše mužstvo v posledním domácím utkání základní části podpořit!


Bílí Tygři Liberec vs. HC Vítkovice Ridera

Počet zápasů: 67
Bilance: 32 – 3 – 3 – 6 – 23
Skóre: 183:176

Vítkovice se naposledy představily v Liberci na začátku prosince. Tygři tenkrát ani jednou neinkasovali a připsali si tři body za výhru 4:0. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit