Bílí Tygři Liberec

Poslední derby základní části. Uspějí šelmy v Mladé Boleslavi?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Liberečtí hokejisté v pátek padli na domácím ledě s Vítkovicemi, které byly úspěšnější v nájezdech. Na nápravu mají svěřenci trenéra Patrika Augusty šanci hned v neděli, kdy se postaví rivalovi z Mladé Boleslavi. Budou úspěšní a spraví si chuť?

Marná snaha

Bílí Tygři zahájili program tohoto týdne skvěle, když si ve středu vyšlápli na třetí Spartu, kterou na jejím ledě rozstříleli šesti góly. Hattrickem se navíc blýskl Libor Hudáček, jenž má v posledních zápasech mimořádnou střeleckou formu.

V pátek poté přivítali Liberečtí pod Ještědem Vítkovice, jenže tentokrát palebné zbraně našeho útoku, který v předchozích šesti duelech vsítil jednatřicet gólů, vyhasly. Šelmy se sice proti Rideře dostaly poměrně rychle do vedení, po zbytek utkání ale dobývaly vítkovické území marně. Střetnutí tak po vyrovnání hostů dospělo do nájezdů, v nichž byl úspěšnější soupeř.

Lídra extraligy ovšem nakonec nemusela prohra tolik mrzet, neboť druhá Plzeň rovněž padla v nastaveném čase. Situace v tabulce tak zůstala stejná.

Tomáš Havlín o zápase s Vítkovicemi:

„Velké šance jsme neproměnili, místo zakončení jsme si zase nahrávali a zbytečně jsme si to zkomplikovali. Ty další šance nám pak ke skórování dost chyběly.“


Posílení před play-off

Zatímco týmy z dolních pater tabulky posilovaly během ledna, co to šlo, Mladá Boleslav tolik na trhu aktivní nebyla. Mužstvo akorát opustil Michal Vondrka, jenž se bude Pardubicím snažit pomoct při boji o záchranu. Na místo něho Bruslaři angažovali bývalého reprezentačního útočníka Lukáše Kašpara. To však bylo ze strany Středočechů vše. Ostatně i Liberec se držel zkrátka, jedinou změnou v kádru byl návrat Jakuba Valského z hostování.

Mladá Boleslav aktuálně okupuje pátou příčku v tabulce a plně se soustředí na udržení elitní šestky, která zaručuje přímý postup do vyřazovacích bojů. Na sedmé Karlovy Vary mají Bruslaři sedmibodový náskok. Z posledních pěti zápasů ovšem tým z města automobilů vybojoval pouhých pět bodů, takže Tygry čeká nemálo motivovaný soupeř!


Čtyři ze čtyř?

Severočechům se tento ročník proti Mladé Boleslavi daří. Zatím s ní totiž ve třech utkáních neztratil jediný bod, nutno však podotknout, že ve všech případech se jednalo o vyrovnané zápasy s těsným výsledkem. Hned první střetnutí navíc šelmy otočily až díky dvěma gólům v závěrečných minutách.

Svěřence trenéra Patrika Augusty tak rozhodně nečeká nic jednoduchého. Porazí Bruslaře i počtvrté v sezóně a upevní si vedoucí příčku? To se dozvíme již v neděli! Úvodní buly padne na ledě Mladé Boleslavi před kamerami ČT Sport v 16:30!

Radan Lenc před utkáním v Boleslavi:

„Další důležitý zápas. Boleslav je urputný tým, který bojuje a nic nenechá zadarmo. Budeme to chtít chytit od začátku. Uděláme všechno proto, abychom odvezli plný počet bodů. Musíme hrát naši hru, věřím, že přinese ovoce.“


Bílí Tygři Liberec versus BK Mladá Boleslav

Počet zápasů: 39
Bilance: 24 – 7 – 0 – 0 – 8
Skóre: 124:82

Poslední utkání s Mladou Boleslaví nabídlo vyrovnaný duel, který nakonec rozhodl především bezchybný výkon Dominika Hrachoviny. Zápas si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit