Bílí Tygři Liberec

Pomozte s Tygry a Nadací SYNER rodině Votrubových!

Date of publication Author Klub

Liberec - Bílí Tygři mají dobrá srdce a společně s Nadací SYNER se rozhodli pomoci rodině, která se pere s ranami osudu. Kromě hráčů se však mohou zapojit také fanoušci, a to třeba na nejbližším hokejovém utkání.

Od pátku 20. prosince mohou také lidé přispívat do trojice kasiček umístěných v Home Credit Areně nebo své příspěvky zasílat na transparentní účet 123 – 900180297/0100. V případě přispění finančních prostředků na tento účet je zobrazeno jméno přispěvatele a zaslaná finanční částka.

Příběh rodiny Votrubových

Maminka Iveta Votrubová pečuje o dcery sama. Donedávna žily skromný, ale spokojený život v Tanvaldě. Poslední rok se štěstí otočilo o 180 stupňů. Její desetiletá Maruška onemocněla rakovinou lymfatických uzlin. V době chemoterapie si starší, 12letou Aničku brala k sobě její učitelka, protože otec chybí.

Maminka s dcerou Maruškou strávily v nemocnici na onkologii, kde holčička prodělala operaci a následnou chemoterapii, s přestávkami rok. Iveta je ze Slovenska, v Čechách zcela bez příbuzných a kvůli péči o dítě musela přestat pracovat. Stres a obavy o malou se podepsaly na zdravotním stavu matky i starší dcery. K tomu se přidaly i pochopitelné finanční starosti.

Matka nicméně přiznává, že v tomto čase našla hodné lidi - paní učitelku, kamarádku Blanku, tanvaldský Maják a velkou měrou pomohl MUDr. Jan Pavlečka. Iveta je jediná, která o nemocnou může pečovat, připravovat speciální stravu a být 24 hodin v pohotovosti. Přemýšlí nad financemi na nájem, nad oblečením, nad čistícími prostředky.

V září zkusila Maruška nastoupit na 2 hodiny do školy. Říjen přinesl zvrat, výsledky se horšily, znovu léčba. A tahle sinusoida, jednou dole, jednou nahoře se pravidelně opakuje.

Velkou pomoc již poskytla Nadace SYNER Ivetě Votrubové při speciální stomatologické léčbě. Vyhlášená sbírka poslouží na běžný život tříčlenné rodiny v době, kdy maminka kvůli nemocné dceři nemůže pracovat.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit