Bílí Tygři Liberec

Pod Ještěd zamíří houževnaté Vítkovice. Prodlouží šelmy bodovou sérii?

Date of publication Author Martin Pacák

Liberec - Augustova družina se navrátila z východomoravské metropole a nyní se už připravuje na domácí střetnutí s Riderou. Té má co vracet, neboť se šelmy v posledním zápase na domácím ledě s tímto sokem musely smířit s prohrou 0:3, již navíc řídili exliberečtí Dominik Lakatoš a Lukáš Krenželok. Úvodní buly bude vhozeno v neděli v 16:00.

Bodová šňůra

Devět utkání. Tak dlouho již trvá tygří série, během níž nevyšli modrobílí ani jedenkrát naprázdno. Zcela obrat šelmy se naposledy podařilo v závěru minulého roku rivalovi z Mladé Boleslavi, jenž pod Ještědem slavil výhru 2:0. Od té doby Severočeši vždy alespoň bodík vyválčili.

Naposledy se jim zadařilo v pátečním měření na území Beranů ze Zlína, tedy proti soupeři, se kterým se střetli podruhé v deseti dnech. Zatímco poprvé byli po nájezdech šťastnější Moravané, v tom nadcházejícím byli ve stejné disciplíně úspěšnější Tygři.

Patrik Augusta o zápasu s Berany:

„Zápas byl výsledkově velmi podobný tomu nedávnému střetnutí se stejným soupeřem. Zlín hrál velmi dobře, byl houževnatý, zatímco my jsme udělali spoustu chyb. Zásluhou dobrého výkonu brankáře Kváči jsme našli cestu a v samostatných nájezdech jsme byli tentokrát šťastnější my. Jsme rádi za vítězství.“


Bitva o šest bodů

Mezitím, co Liberec urputně bojuje o umístění v nejlepší čtyřce, Ostravané se aktuálně pohybují na posledních pozicích pro play off, které v probíhajícím ročníku bude hrát dvanáct celků. A v jejich posledním klání získali vzhledem k této skutečnosti důležitý triumf.

Na vlastním ledě totiž těsně přetlačili Olomouc, jež jim je přímým tabulkovým konkurentem, poměrem 2:1. Kdyby se jim to nepodařilo, pak by se nyní nacházeli na dvanácté pozici a na nepostupovou třináctou by měli náskok jen nevyzpytatelných sedm bodů. I tak je ale situace mezi týmy na hranici umístění pro vyřazovací část velice těsná a bude zajímavé sledovat budoucí vývoj.

Daniel Dolejš zasahuje

Odveta?

Svěřenci trenéra Patrika Augusty mají Ostravanům v Home Credit Areně rozhodně co vracet. Když se obě mužstva pod Ještědem setkala naposledy, domácí museli zkousnout porážku 0:3. Ba co víc, výhru hostům vystřelil exliberecký Lukáš Krenželok.

Jak zajímavé klání dopadne tentokrát? Začátek je plánován na nedělních 16 hodin.

Bílí Tygři Liberec versus HC Vítkovice Ridera

Počet zápasů: 74
Bilance: 36 – 3 – 5 – 6 – 24
Skóre: 206:192

Zajímavosti

  • Pokud do utkání nastoupí Petr Kváča i Daniel Dolejš, uvidíme souboj dvou nejlepších gólmanů extraligy! Tedy alespoň dle procentuální úspěšnosti zákroků: Dolejš s 92,98 % okupuje první příčku, na paty mu šlape Kváča ze druhého místa s 92,68 %. Kdo si své statistiky zlepší tentokrát?
  • Vítkovice dohromady nastřílely 76 branek. Ovšem hned 17 z nich vstřelil Dominik Lakatoš! To dělá téměř každou čtvrtou, což je pořádný příděl.
  • Tygři proti Ostravanův svedou zároveň i bitvu na dálku s Plzní o čtvrté místo tabulky. Indiáni mají totožně jako Tygři 62 bodů.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit