Bílí Tygři Liberec

Pod Ještěd v úterý přijedou Karlovy Vary. Uspějí Tygři proti Energii i napočtvrté?

Date of publication Author Jiří Sameš

Liberec – V úterý, 19. února, budou Bílí Tygři na domácím hřišti, v Home Credit Areně, hostit Energii Karlovy Vary. V případě úspěchu mohou zapsat sedmou výhru za posledních osm zápasů.

Krátké představení soupeře

HC Energii Karlovy Vary aktuálně v tabulce Tipsport extraligy najdeme na dvanácté pozici. Za dosavadních 44 zápasů mužstvo zaznamenalo bilanci 12-3-4-25 a celkem 46 bodů. Účast v předkole play-off je už pouze matematickou záležitostí.

Co se momentální formy týče, Západočeši prohráli pět zápasů po sobě, přičemž získali pouze jeden bod. Za posledních 16 zápasů se radovali z výhry jen dvakrát.

Naposledy, minulou neděli, 17. února, Energie prohrála mezi domácími mantinely s Mountfieldem Hradec Králově 1:4. Její jediný gól přitom vstřelil útočník Jakub Flek.

„Bohužel jsme pustili Hradec poměrně rychle do dvoubrankového vedení, což bylo klíčovým momentem první třetiny. Nechat si odskočit takto zkušené a kvalitní mužstvo je problém,“ řekl po utkání Tomáš Mariška, asistent trenéra Karlových Varů.

„Nesložili jsme ale zbraně, ve druhé třetině jsme zvýšili pohyb a zlepšili hru. Vytvářeli jsme si tlak a šance, nakonec jsme z toho vytěžili kontaktní gól. Poté jsme však dostali gól v oslabení a to nás zlomilo. Ve třetí třetině si už soupeř vše pohlídal,“ doplnil.

Nejproduktivnějším hráčem Energie je Flek, který ve 43 zápasech posbíral za 17 gólů a 12 asistencí celkem 29 kanadských bodů. V bodování extraligy mu patří osmnácté místo.

Produktivitě defenzivních řad vládne obránce Petr Šenkeřík, jenž si ve 44 zápasech připsal celkem 20 kanadských bodů – šest gólů, 14 asistencí.

Brankář Filip Novotný odchytal 39 zápasů, přičemž v nich zaznamenal 15 výher, 24 porážek, průměr obdržených branek 2.82 a procentuální úspěšnost zákroků 91.19. V minulém utkání proti Mountfieldu mimochodem po první třetině střídal.

Tygři zpět na vítězné vlně

Po domácí porážce se Zlínem Tygři minulou neděli uspěli na ledě rivala z Mladé Boleslavi 4:1. Zapsali tak šestou výhru z posledních sedmi zápasů. Bodovat se jim podařilo v sedmém utkání z uplynulých osmi.

Na všech čtyřech gólech svého týmu měli podíl útočníci Michal Birner, Libor Hudáček – oba gól, tři asistence.

„Zápas se Zlínem jsme nehráli dobře. Mysleli jsme si, že to půjde samo. Hodně jsme si o tom ale v šatně promluvili a proti Mladé Boleslavi to na našem výkonu bylo znát,“ sdělil po utkání Birner.

„Porážka může přijít a stává se to. Nejde vyhrát všech 52 zápasů. Prohrát se ale musí s nějakou ctí a s vědomím, že jsme na ledě nechali všechno. Bylo jen dobře, že jsme hned na další utkání jeli do Mladé Boleslavi. Má to tu náboj,“ dodal Birner.

Kromě Birnera a Hudáčka se střelecky dokázali prosadit také útočníci Radan Lenc, Jakub Valský. Brankář Roman Will pochytal 22 střeleckých pokusů soupeře a zaznamenal 29. výhru v sezoně. Utkání mimochodem kvůli zranění vynechali útočníci Tomáš Filippi, Marek Kvapil.

„Byl to naprosto vyrovnaný zápas, který jsme nejspíš díky většímu důrazu před bránou přetlačili na svou stranu. Zaslouženě jsme získali tři body,“ hodnotil duel s Boleslaví Filip Pešán, hlavní trenér Severočechů.

Díky úspěchu ve městě automobilů si šelmy zajistily jako první tým účast ve čtvrtfinále play-off. Na čele tabulky mají nyní pětibodový náskok před druhou Škodou Plzeň.

Vyzrají Tygři na Energii i napočtvrté?

Tygrům se v letošní sezoně proti Karlovým Varům daří. Porazit je totiž dokázali ve všech třech předchozích zápasech.

„Chceme se soustředit na náš hokej, na náš styl. Nesmíme se nechat unést tím, že soupeř je v tabulce na dvanáctém místě,“ říká Lenc.

„Chceme vyhrávat každý zápas. Do konce základní části zbývá ještě nějakých sedm utkání. Pořád je tedy ve hře ještě dost bodů,“ doplňuje.

Na západě Čech liberečtí hokejisté vyhráli 3:2 a 3:2 po samostatných nájezdech. Doma uspěli výsledkem 4:1.

Úterní duel startuje v Home Credit Areně v 18:00. Přijďte Tygry podpořit!

Bílí Tygři Liberec vs HC Energie Karlovy Vary

Počet zápasů: 63
Bilance: 32 – 7 – 2 – 4 – 18
Skóre: 180:145

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit