Bílí Tygři Liberec

Pod Ještěd přijedou České Budějovice. Utnou Tygři nepříjemnou sérii?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Svěřenci Patrika Augusty bohužel neuspěli ani v Plzni a jejich série proher se natáhla. O kýžené vítězství se tak pokusí před svými vlastními fanoušky v úterý, kdy od 18:00 vyzvou před kamerami České televize Motor z Českých Budějovic!

Bílí Tygři Liberec versus HC Motor Č. Budějovice


Oba týmy se chtějí znovu nakopnout

Českým Budějovicím se velmi vydařil start do začátku ročníku a v jeho úvodu si připsaly hned tři výhry za sebou. Poté však přišla stejně dlouhá série proher, kterou Motor utnul až výhrami nad Kometou a Spartou. Vzápětí ale Jihočeši prohráli s Litvínovem, jemuž nevstřelili jedinou branku.

Oproti tomu libereckým hokejistům se zatím nepříznivou šňůru prolomit nepovedlo. Naposledy Tygři uspěli doma proti Kladnu, od té doby zapsali šest porážek, přičemž naposledy padli 1:3 v Plzni. Smečka se tak bude chtít stůj co stůj vrátit do vítězné nálady a pokusí se o to již v úterý právě s Budějovicemi!

Trenér Patrik Augusta o zápasu v Plzni

„Odehráli jsme velice dobrou první třetinu. Trošku nás mrzí gól, který jsme inkasovali v oslabení. Vůbec se nám nepovedla druhé část, kdy soupeř přidal forčeking a my jsme prohrávali osobní souboje. Plzeň šla do vedení, což našim hráčům psychicky vůbec nepomohlo. Ve třetí třetině jsme se to snažili nakopnout, nicméně hned jsme inkasovali nešťastnou branku. Měli jsme šance, ale nebylo jich moc. Na můj vkus si vůbec nepomáháme přesilovými hrami.“


Gulaš + Pech

V boji o důležité body nečeká Tygry vůbec jednoduchý soupeř. Obzvlášť první útok Motoru bude pro defenzivu Liberce nemalým oříškem. Nestárnoucí Lukáš Pech je totiž aktuálně třetím nejproduktivnějším hráčem soutěže a jeho kolega Milan Gulaš zase vévodí tabulce střelců.

Zápas nabídne ale i několik dalších příběhů. Dres Jihočechů totiž oblékají Dominik Hrachovina a Jakub Valský, kteří v minulosti nastupovali právě za Liberec. Z šelem naopak za České Budějovice dlouho chytal Petr Kváča. Jak utkání dopadne? To se dozvíme již zítra od 18:00! Utkání můžete sledovat na stanici ČT Sport!

Dominik Hrachovina v dresu Motoru, FOTO: hcmotor.cz

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit