Bílí Tygři Liberec

Pod Ještěd míří Kometa. Porazí ji Tygři i počtvrté v této sezóně?

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Extraliga vrcholí a Tygry čeká další těžká zkouška, pod Ještěd totiž přijede Kometa Brno. Oba týmy mají navíc o motivaci postaráno, Liberečtí bojují o Prezidentský pohár, Moravané se snaží udržet místa zaručující přímý postup do čtvrtfinále play-off. Zápasu bude předcházet Utkání legend a následná autogramiáda ikon libereckého hokeje. Úvodní buly zápasu s Kometou padne v 16:00!

Z Litvínova s prázdnou

Výsledky libereckých hokejistů jsou v poslední době jako na houpačce. Po prohře s Olomoucí si Tygři minulou neděli spravili náladu v utkání s Hradcem, které po krásném obratu vyhráli 6:3. V posledním kole se však šelmy narazily na svého neoblíbeného soupeře, Vervu Litvínov. V první třetině si Liberečtí vypracovali nadějný náskok, jenže během druhé dvacetiminutovky o něj přišli a nakonec domácím podlehli 3:6.

Tygři stále okupují první příčku extraligové tabulky, na druhou Plzeň už ale mají náskok pouhých dvou bodů! V boji o Prezidentský pohár je i třetí Třinec, jenž na náš celek ztrácí čtyři body. Do konce základní části zbývají tři zápasy, každý bod je teď klíčový!

Nejproduktivnějším hráčem Liberce je Marek Kvapil, který má na svém kontě 55 kanadských bodů, což je druhá největší hodnota v celé soutěži. Na prvního Milana Gulaše ztrácí čtyři kanadské body, liberecký forvard je tedy pořád ve hře o cenu pro nejproduktivnějšího hráče extraligy, v posledních zápasech se ale bude muset předvést ve velké parádě! Dokáže to zkušený kanonýr?

Kometa zatím drží šestku

Brněnští v poslední době předvádí dobré výkony, vždyť si z posledních tří zápasů připsali všech devět bodů! V posledním kole zavítali do Vítkovic, kde díky třem góluům v poslední dvacetiminutovce zvtrátili nepříznivý vývoj zápasu a vyhráli 3:1. Kometa se aktuálně nachází na pátém místě s 83 body s pětibodovým náskokem na sedmé Vítkovice. Šestku tedy Moravané nemají ještě jistou, což je pro ně obrovská motivace!

Obrana Tygrů si bude muset dát velký pozor na první brněnskou lajnu, v které hrají kanadský kanonýr Peter Mueller a zkušení forvardi Petr Holík a Martin Zaťovič. Tato řada je dokonce nejproduktivnější v extralize, při společném působení na ledě už nastřádali skvělých 60 kanadských bodů v 42 zápasech. Mezi obránci vyčnívají Ondřej Němec a Jan Štencel, kteří patří mezi nejlepší zadáky celé soutěže. Skvělé výkony od svého návratu z KHL předvádí brankář Marek Čiliak, jenž si drží úspěšnost zákroků nad 94 %.

Zatím 3:0 na zápasy

Vzájemným soubojům v této sezóně zatím jednoznačně vládnou Liberečtí. Ti nejdříve v 11. kole porazili Brňany na jejich kluzišti 5:2, poté v Home Credit Aréně zvítězili domácí 5:2 a v posledním utkání těchto soupeřů zvítězili opět Tygři, tentokrát 2:1. Připíšou si svěřenci trenéra Filipa Pešána čtvrtou výhru proti Kometě v této sezóně?

Utkání legend

Před zápasem s Kometou budou mít fanoušci možnost vidět na vlastní oči největší legendy libereckého hokeje, v Svijany aréně se totiž odehraje Utkání legend. Nastoupí proti sobě bílý tým pod vedením Josefa Palečka, ve kterém se představí například slovenský gólman Ján Lašák, dlouholeté opory defenzívy našeho celku Martin Čakajík a Jakub Čutta nebo ostřílení forvardi Andrej Podkonický, Jan Víšek a Lubomír Vaic. Modrému týmu bude na střídačce šéfovat Ctibor Jech, kterému budou k dispozici hráči, kteří v Liberci vybojovali extraligu, jako například Tomáš Vozka, Vítězslav Jankových nebo Patrik Rozsíval. Nenechte si souboj legend ujít!

Bílí Tygři Liberec versus HC Kometa Brno

Počet zápasů: 39
Bilance: 17 – 2 – 0 – 2 – 18
Skóre: 93:111

V posledním vzájemném domácím zápase se radovali Tygři, kteří stejně jako v první letošním duelu s Brnem uspěli 5:2. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit