Bílí Tygři Liberec

Po stopách navrátilců Filipa Pyrochty a Josefa Mikysky: Dravé mládí zpět v Liberci

Date of publication Author Kryštof Rossmann, Dominik Jakubec

Liberec - Cestu zpět do libereckého dresu si před nadcházející sezonou našla také dvojice nadějí, které na svou premiéru v základní části extraligy teprve čekají. Filip Pyrochta zatím za A-tým naskočil pouze v European Trophy, Josef Mikyska zase v play-out 2014/15. Pojďme si tyto naděje libereckého hokeje představit.

Filip Pyrochta

Nadaný obránce přestoupil na sever Čech v roce 2010 z týmu SK Horácká Slavia Třebíč. Nastupoval v dresu staršího a mladšího dorostu i juniorky. Nejpovedenější byla z jeho pohledu hned první sezóna, kde v dresu nejmladší akademické kategorie docílil čtrnácti branek a devatenácti asistencí.

Od této doby se začal pravidelně objevovat i v mládežnických reprezentačních mužstvech. Postupně dostal šanci jak v U16 a U17, tak i v osmnáctce a dvacítce. V sezóně 2012/2013 začal působit i v dresu Benátek nad Jizerou. Na první bod mezi dospělými si ale musel počkat až na další ročník. V osmatřiceti zápasech dosáhl na jednu branku a pět asistencí, navíc bojoval i za libereckou juniorku. Po konci play-off však zvolil odchod do zámoří.

Zde v prvním a polovině druhého roku nastupoval za tým Victoriaville Tigres (QMJHL), poté se vydal do Val-d´Or Foreurs. Celkově odehrál 129 střetnutí, v nichž si připsal 13 gólů, 47 asistencí a další dvě nahrávky v play-off. Na beka jednoznačně vydařená bilance. Stihl i čtyři zápasy v dresu reprezentačního výběru dvacítky.

Následně se vrací zpět do severočeské metropole. Nám nezbývá než přát šikovnému bekovi co nejlepší sezónu.

Obránce Filip Pyrochta – další z talentů

Josef Mikyska

Ani Josef Mikyska není pod Ještědem žádnou neznámou. Jen v akademických týmech nastřádal kanadských 199 bodů! Poté si vyzkoušel i boj za Tygry, kde ve skupině o udržení odehrál šest zápasů a připsal si jednu branku a jednu asistenci, a Benátky nad Jizerou, v jejichž dresu odehrál 51 zápasů a připsal si hned 37 bodů.

Po sezóně se vydal na hostování do českobudějovického Motoru, kde se mu neméně dařilo, a to i přesto, že to pro něj byl teprve druhý ročník mezi dospělými. Zvládl ho na výbornou. V osmatřiceti střetnutích vstřelil šest gólů a na dalších dvaadvacet nahrával. V play-off navíc přidal další branku a další asistenci.

Po hostování se vrací zpět pod Ještěd a určitě si svými výkony bude chtít udržet pozici v A-týmu nastálo. Povede se mu to? To ukáže blížící se sezona

Josef Mikyska s kotoučem uhánní před Skuhravým

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit