Bílí Tygři Liberec

Po stopách navrátilce Matouše Bělohorského: Nadějný odchovanec i ostrostřelec

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Na soupisce Tygrů figuruje i jedno, fanouškům mládeže, velmi známé jméno. Matouš Bělohorský se vrací po roční pauze a tentokrát by měl udělat své první kroky v dospělém hokeji.

Šikovný útočník prošel libereckou mládeží a stejně jako například Dominik Lakatoš, Lukáš Hosnedl nebo Dominik Hrníčko byl součástí mistrovského týmu staršího dorostu v roce 2014. V dresu akademických celků se ale poprvé objevil už v sezóně 2011/2012. Za mladší dorost nasázel při svém premiérovém ročníku 15 gólů a 18 asistencí ve 28 zápasech. Následně přidal branku i v play-off. O rok později byly jeho statistiky ještě impozantnější.

V kategorii U16 získal ve dvaatřiceti střetnutích hned 56 bodů a + 43 v tabulce účasti na ledové ploše. V dresu staršího dorostu přidal dalších jedenáct. Následně přišla sezóna zlomová a vybojovaný titul se starším dorostem.

Matouš Bělohorský v repre

Pod taktovkou čtveřice trenérů (Jiří Vozák, Valdemar Jiruš, Jan Šťastný a Filip Pešán, pozn. red.) se mu dařilo na výbornou. Opět zaznamenal vyšší bodový průměr než jedna (31 zápasů, 36 bodů, pozn. red.) a formu následně dokázal přenést i do vyřazovacích bojů. V deseti zápasech vstřelil pět branek a přidal další tři asistence, což ho posunulo do role třetího nejproduktivnějšího hráče týmu během honby za titulem.

V sezóně 2014/2015 sice stihl odehrát jen devatenáct utkání, ale přesto mu neunikla pozvánka do reprezentace U17. Jeho další kroky vedly do zámoří. Zde nastupoval v soutěži QMJHL za tým Rimouski Océanic. V základní části se pětkrát trefil a čtyřikrát asistoval. V play-off přidal další tři body. Podíval se i mistrovství světa kategorie U18.

Po konci ročníku ho oslovila nabídka Filipa Pešána. V osmnácti letech bude hrát v dospělém hokeji. Patřit by měl mezi základní stavební kameny soupisky Benátek nad Jizerou, nicméně starty má vyřízené i pro A-tým. Setká se opět se svými spoluhráči z mistrovského dorostu Dominikem Lakatošem, Janem Ordošem, Filipem Pyrochtou, Tomášem Havlínem a Lukášem Hosnedlem. Dokáží navázat na historický úspěch mládeže i v seniorském hokeji? Vyhlídky jsou rozhodně příznivé!

Společná radost Lakatoše s Bělohorským

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit