Bílí Tygři Liberec

Po pěti měsících je tu domácí zápas! Tygři vyzvou Mladou Boleslav

Date of publication Author Barbora Vimmerová

Liberec – Po Karlových Varech se v rámci Generali Česká Cupu utkají liberečtí hokejisté v úterý 11.8.2020 s celkem BK Mladá Boleslav, tentokrát již však premiérově v této sezoně na domácím ledě. Utkání začne pod Ještědem v 18:00.

Zpět na domácí ledové ploše

Poslední zápas v Home Credit Areně odehráli Tygři na začátku března proti třineckým Ocelářům. Nyní se na domácí půdě tedy představí po dlouhé, více než pětiměsíční pauze. Pokud bychom brali v potaz výsledky v základní části minulého ročníku extraligy, půjde o duel dvou papírově nejsilnějších týmů ve skupině B, ve které týmy soupeří společně s Karlovými Vary a Litvínovem o postup do čtvrtfinále play-off Generali Česká Cupu.

Zajímavé určitě je, že se Mladé Boleslavi v posledních letech na domácím ledě Bílých Tygrů vůbec nedařilo, v předcházejících deseti sezonách zde v základní hrací části extraligy, ani v play-off nedokázala zvítězit. Jak se však již ukázalo v prvních zápasech Generali Česká Cupu, v přípravě na nadcházející ročník extraligy se již není radno ohlížet na ty předešlé. Stejně jako ostatní mužstva v extralize si totiž i Bruslaři prošli přes léto obměnou kádru.

Změny v týmu Bruslařů

Novou brankářskou posilou Boleslavi je libereckým fanouškům dobře známý Marek Schwarz, který v minulé sezoně nastupoval střídavě za Tygry v extralize a Benátky nad Jizerou v Chance lize. Hostování v městě automobilů skončilo naopak brankáři Justinu Petersovi. Obranné řady středočeského mužstva posílil Petr Šidlík, jenž do týmu přišel z Vítkovic. Kádr naopak opustil boleslavský odchovanec David Kurka a mladý bek František Hrdinka.

Zatímco v obraně BK Mladá Boleslav k výrazným změnám nedošlo, útočníků tým opustilo celkem šest. S týmem neprodloužili smlouvu bývalí reprezentanti Jakub Klepiš a Lukáš Kašpar, ani současný reprezentant Radim Zohorna, který podepsal kontrakt s klubem NHL Pittsburgh Penguins. K jiným tučňákům, do klubu Fischtown Pinguins německé DEL, poté odešel slovinský útočník Žiga Jeglič.

Ze slovenské nejvyšší soutěže do Boleslavi zamířili Brendon Alderson a Joona Jääskeläinen. Důležitými posilami do útoku jsou též bývalý kapitán kladenských Rytířů Jakub Strnad a Jakub Kotala z AZ Havířov.


První zápasy za námi

Mladá Boleslav se utkala ve svém vůbec prvním utkání po dlouhé pauze na domácím ledě s Karlovými Vary. V první třetině zápasu padlo úctyhodných osm gólů. Hostující Energie z první části hrací doby vyšla s dvougólovým náskokem, který pak již udržela až do konce zápasu a zvítězila nad Bruslaři 7:5.

Tygři na ledě Karlových Varů dokázali narozdíl od Boleslavi ve svém prvním zápase Generali Česká Cupu zvítězit. S konečným skóre zápasu 4:5 po prodloužení, kdy se o rozhodující gól postaral bývalý hráč Energie Dávid Gríger, si tak šelmy zajistily cenné dva body do tabulky skupiny B, kde jim patří průběžně druhé místo. Bruslařům zde prozatím náleží poslední čtvrtá příčka. V čele tabulky jsou poté po jedné výhře a jedné prohře v prodloužení se čtyřmi body Karlovy Vary. Podaří se je Tygrům z prvního místa sesadit? To uvidíme již v následujícím úterním zápase s Mladou Boleslaví!


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit