Bílí Tygři Liberec

Po měsíci bez ledu se zase cítím jako nováček, říká Petr Kváča

Date of publication Author Jan Čermák

Liberec - Má za sebou parádní sezonu, ve které patřil k hlavním oporám Bílých Tygrů. Hokejové jaro si pak gólman Petr Kváča prodloužil na mistrovství světa v Rize. Nabyté zkušenosti teď hodlá zúročit. "Na minulou sezonu mám skvělé vzpomínky. Můžu na tom stavět dál," uvědomuje si třiadvacetiletý gólman.

Sezonu sis prodloužil na světovém šampionátu. Jak se za tím ohlížíš?
Obrovská zkušenost. Tréninky se počítají a už mi to nikdo neodpáře. Každý den na ledě pilujete detaily mezi nejlepšími a to vás posouvá. Jsem rád, že jsem si to prožil a můžu na tom stavět dál.

Už tak jsi měl za sebou náročnou sezonu a dlouhé play-off. Bylo těžké se udržet v koncentraci i pro závěrečný turnaj?
Jak jsme skončili, měli jsme pár dní volno. Zároveň jsme ale mohli chodit na led, abychom z toho nevypadli. Rovnou to na sebe navazovalo, takže žádný odpočinek nebyl. Tím pádem jsme ale zůstali na stejné vlně.

Měl jsi po mistrovství světa čas si odpočinout?
Týden jsem si vzal úplně volno, abych nabral zase chuť a energii. Pak jsem ale rovnou začal. S touhle situací se muselo počítat. Pokud chci být profesionál, musím být na tohle připravený. Pět týdnů přípravy je na suchu málo, já tedy musel pokračovat dál.

Jak ses těšil zpátky na kluky do kabiny?
Těšil jsem se hodně. Bylo to odloučení na dva měsíce od těch parádních zážitků, které jsme společně v uplynulé sezoně prožili. Je fajn je zase vidět a pokecat, užívám si být zpátky.

Sešel se kompletní tým i s novými tvářemi. Jak vnímáš kádr pro novou sezonu?
To je hokej. Je to takový koloběh hráčů, s tím se musí počítat a je potřeba to doplnit, což je na trenérech a manažerech. My teď musíme jít den po dni a chystat se na to, co nás čeká, abychom měli opět hezké vzpomínky.

Petr Kváča ve střehu během tréninku

A pocity po prvních trénincích?
Cítím se jako úplný nováček. Nebyl jsem na ledě měsíc, je to takové rozevláté. Musím se dát dohromady, zase pracovat na detailech a dávat tu skládanku dohromady. Ještě ale na to máme čas. Věřím, že to bude den ode dne lepší. Zatím ale ze sebe nejsem příliš nadšený.

V polovině srpna vás čeká turnaj v Kitzbühelu, kde můžete změřit síly se zahraničními soupeři. Těšíš se?
Bude to super. Já mám. rád tyhle mezinárodní zápasy. Ať už je to CHL či jiné akce. Je to zpestření začátku sezony a má to kvalitu. Můžeme se porovnat s ostatními, před extraligou to trochu ukáže, na čem jsme. Podobné turnaje vítám.

Jak bude těžké letos uspět v extralize? Týmy hodně posilovaly a kandidátů na medailové umístění bude zase víc.
Těžké to bude, pro nás je ale zase dobré, že nás čekají ještě kvalitnější zápasy a můžeme se také zlepšovat. Věřím, že soutěž bude kvalitnější, což může pomoci českému hokeji. Víc si ale netroufám tvrdit.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit