Bílí Tygři Liberec

Po dvou venkovních zápasech se Tygři opět představí doma, pod Ještěd míří Karlovy Vary!

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Po dvou zápasech na severu Moravy se svěřenci trenéra Patrika Augusty představí opět v Liberci. A rozhodně je nečeká nic lehkého, do cesty se jim totiž postaví Karlovy Vary, které v letošní sezóně Tygry už dvakrát porazily. Jak to dopadne tentokrát? Úvodní buly padne už v pátek v 18:00. Buďte u toho!

Slezský trip za tři body

Svěřenci trenéra Patrika Augusty za sebou mají dva zápasy s celky ze severu Moravy. Nejdříve je minulou neděli čekal Třinec. Tygři proti úřadujícímu mistrovi rozhodně nepředvedli špatný výkon, dvoubrankové manko ale nakonec nedotáhli a prohráli 3:4.

Hned v úterý si ale Liberečtí spravili náladu ve Vítkovicích. Ridera se sice v první třetině dostala do vedení, Severočeši však rychle vyrovnali a spustili svůj gólostroj. V druhé části hry vstřelili hned pět branek a o vítězi bylo rozhodnuto. Tygři nakonec vyhráli 7:3. Zářila hlavně první formace, Libor Hudáček zaznamenal svůj první hattrick v extralize a Michal Birner si připsal hned pět kanadských bodů za jeden gól a čtyři asistence.

Útočník Libor Hudáček o svém hattricku:

„Byl to můj první hattrick v seniorské kariéře. Je pěkné, že jsem takhle mohl pomoct týmu, a že se mi to konečně po tolika letech podařilo. Na led dokonce přistála i čepice. Byla od našeho fyzioterapeuta. Už minule, když jsem měl dva góly, mi říkal, že se těší, až mi bude moct hodit čepku. Jsem rád, že jsem mu to mohl splnit“

Energie přerušila nepříznivou sérii

Karlovy Vary jsou zatím asi největším překvapením letošní sezóny. Aktuálně se nacházejí na sedmém místě, což před sezónou předpovídal málokdo. Nutno podotknout, že v poslední době nehráli Západočeši podle svých představ, vždyť z posledních sedmi zápasů získali pouze šest bodů! Přesto se ale hlavně díky skvělému začátku drží na dostřel první šestky. Tygry tak rozhodně nečeká nic lehkého!

Posledním soupeřem Energie byly shodou okolností také Vítkovice. A stejně jako Liberečtí byli Karlovarští úspěšní. Po vyrovnané první třetině poslal Západočechy do vedení Jakub Flek, kterého ještě během druhé třetiny napodobil Martin Kohout a tři minuty před koncem upravil na konečných 3:0 Vojtěch Polák.

Třetí nejlepší útok proti druhé nejlepší obraně

Od pátečního zápasu se dá očekávat hodně gólů, střetnou se totiž nejlepší ofenzivy v lize. Tygři zatím v této sezóně nastříleli 132 branek, což je jen o jednu míň než nejproduktivnější Sparta. Energie je v této tabulce se 125 brankami hned za Libercem na třetím místě. Severočechům navíc skvěle funguje i obrana, v dosavadních 37 zápasech inkasovali 91 branek, což je jen o jednu víc než Hradec, který má statisticky nejlepší defenzivu v celé soutěži.

Na skvělé karlovarské ofenzivě se především podílí trio Tomáš Rachůnek, Dávid Gríger a Jakub Flek. Hlavně první jmenovaný hraje ve skvělé formě, s 39 kanadskými body je dokonce pátým nejproduktivnějším hráčem extraligy! Stabilní výkony předvádí bek Petr Šenkeřík, který je nejproduktivnějším hráčem svého týmu. V brankovišti je jednička jasná, Filip Novotný zatím nastoupil do 32 utkání, ve kterých si nevedl vůbec špatně. Průměrně obdržel pouze dvě a půl branky na zápas!

I Tygři mají své zastupce mezi pěti nejproduktivnějšími hráči celé extraligy, a to dokonce dva! Druhým místem za nedostižitelným Milanem Gulašem se s 43 kanadskými body může pyšnit Libor Hudáček, hned za ním se s 40 body nachází Michal Birner. Největší oporu ale mají šelmy v brance, Dominik Hrachovina je totiž v úspěšnosti zákroků nejlepší v celé lize!

Podaří se liberecké obraně v čele s Hrachovinou zastavit třetí nejlepší útok v lize? To se dozvíme už v pátek, úvodní buly padne v 18:00. Nenechte si to ujít!

Bílí Tygři Liberec versus HC Energie Karlovy Vary

Počet zápasů: 66
Bilance: 33 – 7 – 2 – 5 – 19
Skóre: 185:153

Když se Karlovy Vary naposledy představily pod Ještědem, měli Tygři na svém kontě sérii tří porážek, kterou se jim nepodařilo zlomit ani proti Energii. Domácí nevyužili své šance a Vary nakonec vyhrály 4:0. Poté Severočeši prohráli ještě jednou, od té doby ale vyhráli hned deset zápasů v řadě. Vítěznou sérii našeho týmu pak paradoxně zastavili Západočeši, kteří Severočechy v 26. kole porazili 3:2 po samostatných nájezdech. Domácí utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit