Bílí Tygři Liberec

Petr Kváča po vychytané nule: Doma chceme mít naši neprostupnou pevnost!

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Tygři před zápasem s Energií věděli, že musí vyhrát za tři body, aby postoupili do čtvrtfinále. To se jim nakonec povedlo, i když se o výhru museli strachovat až do poslední vteřiny. Velkou měrou se na vítězství podílel Petr Kváča, který udržel čisté konto. „Ve vypjatých situacích se vyžívám, je super, že si je můžeme v přípravě zkusit," těší libereckého gólmana.

Jak bys zápas zhodnotil?
Nakonec jsme to dotáhli do vítězného konce, máme tři body, to je to hlavní. Věděli jsme, jak jsme si v tabulce stáli, od první minuty jsme chtěli vyhrát a to se nám povedlo. Teď se připravíme na dalšího soupeře, uvidíme, kdo to bude. Musíme ještě zapracovat na detailech, je sice srpen, ale vyhrávat chceme pořád.

Kdyby se Energii podařilo vyrovnat, tak by vám postup do play-off těsně unikl. Na konci to tedy muselo být hodně o nervy...
Já se v těchto situacích vyžívám, takže pro mě to bylo super. Jsem rád, že si tyhle těžké momenty můžeme už teď vyzkoušet, bude se nám to hodit v sezóně. Tyhle vybojované výhry o gól jsou důležité, jsme za ně rádi.

Panovala kvůli dané situaci v tabulce v kabině před zápasem nějaká nervozita?
To ne. Už jsme zkušení a víme, že nás ten tlak nesmí ovlivnit. Na led vždy jdeme s čistou hlavou, v každém zápase se může stát cokoliv.

Jak se ti chytalo v letních podmínkách?
Je tady opravdu velké vedro, led je měkčí a člověk se víc nadře. Podmínky jsou ale pro všechny stejné, musíme s tím počítat. Proti Energii to alespoň bylo lepší než minule proti Litvínovu, to byla mlha a člověk pak skoro neviděl ani na modrou čáru.

Za Karlovy Vary nastoupili i Jakub Lauko a David Kaše, dva útočníci z NHL. Bylo těžké proti nim chytat?
David Kaše je můj kamarád, známe se už od malička, takže jsme se před zápasem trochu pošťuchovali. Nakonec to dopadlo takhle, vyhráli jsme o gól a ubránili jsme je, za což jsme samozřejmě moc rádi.

Jak bys zhodnotil celou skupinovou fázi Generali Česká Cupu?
Přirovnal bych to k play-off. Hráli jsme prakticky ob den, zápasy rychle navazovaly na sebe. Člověk musí dobře zregenerovat a vyspat se. Je fakt super, že jsme si tento režim mohli už v přípravě zkusit, můžeme to aplikovat v sezóně.

V třech domácích zápasech jsi inkasoval pouze jednu branku, z tohoto pohledu u tebe musí panovat spokojenost, ne?
Je pro nás důležité, abychom doma nedostávali góly, je to taková naše pevnost. Musím poděkovat všem klukům, hodně střel zblokovali a pomohli mi. Ta nula jde za všemi a o to víc si toho ceníme.

V play-off vás čeká buď Plzeň nebo Sparta. Jak se na čtvrtfinále proti jednomu z těchto celků těšíš?
Těším se moc. Čeká nás nový soupeř, který bude určitě mít jinou taktiku než Vary, Litvínov nebo Boleslav. Můžeme si vyzkoušet nové věci a dál pracovat na detailech. Teď si možná dáme den volno, pak se ale hned začneme připravovat a vlétneme do toho po hlavě!


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit