Bílí Tygři Liberec

Petr Kváča: Mám z našeho týmu husí kůži, makáme jeden za druhého!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Po úvodních dvou střetnutích čtvrtfinále s Hradcem Králové mohou být Tygři spokojeni. Vyhráli totiž oba dva a na východ Čech si tak povezou vedení 2:0 na zápasy. V prvním souboji přitom museli zvrátit nepříznivý stav 0:3. „Z toho obratu jsme čerpali i v druhém střetnutí,“ hlásí Petr Kváča, který si v druhém duelu připsal svou první nulu v extraligovém play-off!

Zvládli jste oba první zápasy, jaká panuje v kabině nálada?
Vedeme 2:0 a jsme za to strašně rádi. To je pro nás to hlavní. Splnili jsme další část a můžeme si zase krok po krůčku jít pro další výhry. To je to jediné, na čem záleží.

Ve druhém utkání jste Hradec skoro k ničemu nepustili. Jakou roli v tom sehrála předzápasová příprava?
Sledovali jsme jejich sérii s Litvínovem a už tam bylo vidět, že hodně hrají na brejky. Počkali si na chyby a dokázali je využít. Mají dobré hráče, kteří umí zakončit. My se na to dobře připravili. Zapracovali jsme na detailech a skvěle jsme si pomáhali ve všech částech hřiště.

Jaroslav Vlach o druhém utkání:

„Myslím, že jsme hráli celý zápas výborně, měli jsme skvělý pohyb. Pokračovali jsme v tom, co jsme začali v polovině prvního utkání. Skvěle nás také podržel brankář Petr Kváča.“


Jak hodně vás nakopl obrat v prvním zápase?
Byla to pro nás velká vzpruha. Je vidět, že se na ledě dokážeme podpořit i v těžších chvílích. Občas se chyby udělají, my se ale dokázali vrátit. Čerpali jsme z toho i v druhém střetnutí. Doplňujeme se jako tým a to je skvělé.

Takový obrat mužstvo asi hodně semkne, že?
Neskutečně si to užívám a nabíjí mě to pozitivní energií. Když se kouknu na to, jak všichni makáme jeden za druhého, mám husí kůži. Jsem rád, že jsem v tomto týmu a můžu sedět s ostatními kluky v kabině.

Dodává ti to, co jsi nyní popsal, klid v situaci, která nastala například v prvním duelu?
Zápas se hraje šedesát minut a stát se může cokoliv. V historii se určitě najde i utkání, kdy mužstvo otočilo větší ztrátu. To je na sportu to krásné. Dokud nezazní poslední siréna, musíte makat. Když si věříte, tak se vám takový obrat může povést. Poté to člověku pomůže i do dalších bojů.

Petr Kváča zasahuje

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit