Bílí Tygři Liberec

Petr Kváča: Dokázali jsme si, že s nimi můžeme hrát

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Třinec/Liberec - Tygři podlehli Ocelářům i v druhém utkání a v sérii tak momentálně prohrávají 0:2 na zápasy. V pondělním duelu sehráli Liberečtí se soupeřem vyrovnanou partii, jenže nakonec se znovu radoval Třinec. Šelmy ale rozhodně neskládají zbraně a v domácím prostředí nedají Třinci nic zadarmo! Co říkali liberečtí hráči po druhém souboji?

Severočeši do druhého duelu vstoupili lépe než do toho prvního, v kterém po první třetině prohrávali 0:3 a Petra Kváču v libereckém brankovišti vystřídal Jaroslav Pavelka. I v úvodní části pondělního klání si sice Oceláři vytvořili několik šancí, jenže Kváča je všechny pochytal a opět tak naplno prokázal svou kvalitu.

„Po prvním zápase to pro mě samozřejmě nebylo psychicky lehké, brzy jsem to ale hodil za hlavu. Na začátku druhého utkání jsem se trochu hledal, s postupujícím časem jsem se do toho už dostal. Chtěl bych ještě vyzdvihnout Jardu Pavelku, který musel skočit do rozjetého vlaku a předvedl výborný výkon, smekám před ním klobouk,” chválil Petr Kváča svého brankářského kolegu.

I na začátku prostřední dvacetiminutovky byl k vidění vyrovnaný hokej s minimem šancí, oba týmy si zakládaly na pevné defenzivě. „Potřebovali jsme zlepšit hru v obranném pásmu, v prvním utkání jsme byli hodně rozlítaní. Říkali jsme si, že je důležité držet se při sobě a vzájemně si pomáhat a doplňovat se,” vysvětloval Tomáš Hanousek.

Tomáš Hanousek s kotoučem na hokejce

Pak ale domácí dostali k dispozici několik přesilovek, dvě z nich využili a dostali se tak do dvoubrankového vedení. „Věděli jsme, že jsme v prvním utkání nepředvedli dobrý výkon. V druhém zápase jsme se snažili to změnit, myslím, že jsme nehráli špatně, bohužel jsme v oslabení dostali dva góly. Doma se musíme vyvarovat faulů, ty v play-off rozhodují. Rozhodně ještě zabojujeme, abychom se do Třince vrátili za vyrovnaného stavu,” burcuje Jaroslav Vlach.

V třetí třetině sice Tygři díky přesilovkové brance snížili, vyrovnat se jim však i přes obrovskou snahu nepodařilo. Liberečtí se kromě pevné třinecké obrany museli popasovat i se ztíženou situací ve vlastních řadách, kromě Adama Musila, který dostal disciplinární trest, byl totiž vyloučen i Petr Jelínek. „V takovýchto zápasech pracuje hlava trochu jinak. Myslím si, že když jste v tempu a jste pořád na ledě, je to jedině dobře. Samozřejmě je to trochu náročnější, když hrajeme prakticky na tři lajny. Ale je to finále, jsem si jistý, že každý na ledě nechá všechno,” nehledal výmluvy Michal Bulíř.

Série se nyní přesune pod Ještěd k druhém dvojzápasu. I za nepříznivého stavu se Tygři rozhodně nevzdávají, což ostatně potvrzují i slova Petra Kváči: „Druhý zápas byl z naší strany o dost lepší, musíme se od toho odrazit. Dokázali jsme si, že s nimi můžeme hrát. Jsem na kluky pyšný, jak se z toho po těžkém prvním duelu dostali. Rozhodně neházíme flintu do žita, jdeme dál. Když Sparta vyrovnala z 0:3, proč by se to nám nemohlo povést z 0:2?”

Třetí finálové klání se odehraje už ve čtvrtek v Liberci, úvodní buly padne v 18:30. Držte Tygrům palce!

Michal Bulíř doráží

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit