Bílí Tygři Liberec

Petr Jelínek po postupu: Hodně nám pomohl první zápas, od té doby jsme dominovali

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Hradec Králové/Liberec - Bílí Tygři ovládli pod Bílou věží i druhý zápas a nejrychlejším možným způsobem si tak zajistili postup do semifinále. Ve čtvrtém duelu to přitom dlouho vypadalo, že Hradec Králové by si přece jen mohl dojít pro první bod v sérii, v třetí třetině ale Severočeši vstřelili dvě branky během jedné minuty a nakonec vyhráli 3:1. Vítězný gól vstřelil Petr Jelínek, co říkal liberecký kapitán po konci utkání?

Jak těžké bylo udělat poslední krok?
Hodně těžké. Hradec do toho dal všechno, co měl, a nám moc nešly nohy, alespoň mně tedy rozhodně ne. Od první minuty jsme podle mě tahali za kratší konec a hlavně v první třetině byl soupeř lepší, hodně nás ale podržel Petr Kváča a pak se hra vyrovnala. Nakonec to bylo o jednom gólu, který jsme dali, a naštěstí prakticky hned po něm jsme přidali další, což byla podle mě taková poslední kapka.

Vstřelil jsi vítězný gól ze samostatného úniku, který jsi zakončil krásným blafákem. Věděl jsi hned od první vteřiny, že do té kličky půjdeš?
Nevěděl. Viděl jsem, že se mnou jel Jaroslav Vlach, jenže byl za mnou, takže jsem mu moc nemohl přihrát. Původně jsem chtěl střílet, Marek Mazanec si ale hodně vyjel, tak jsem šel do kličky, na kterou už nezareagoval.

Tvůj gól padl po chybě Marka Zachara, kmenového hráče Liberce. To byl takový symbolický závěr série...
Je to tak, musím říct, že mi ho bylo trochu líto. Určitě se z toho ale poučí, je to teprve jeho druhé play-off, má toho ještě hodně před sebou.

Kapitán Petr Jelínek s kotoučem na holi

Jak velký vliv měl na konečný výsledek první duel, v němž jste předvedli velký obrat?
Určitě to pro nás byla obrovská psychická vzpruha. Ten zápas jsme otočili ze stavu 0:3 na 4:3, což nás nakoplo. Myslím si, že jsme od té doby, až na nějaké výpadky ve čtvrtém utkání, na ledě dominovali.

Zmínit musíme určitě i skvělé výkony brankáře Petra Kváči...
Petr nás drží celou sezónu. Asi všichni vidí, že bez něho bychom se neobešli. Dokazuje to celou sezónu a i teď v play-off.

Hradec jste porazili nejrychlejším možným způsobem, teď vás tedy před semifinále čeká pauza. Jak moc vám pomůže?
Určitě nám přijde vhod. Letošní sezóna byla asi tou nejtěžší, kterou jsem v extralize zažil, zápasy šly hodně rychle za sebou. Pár dní si teď odpočineme, potrénujeme a připravíme se na dalšího soupeře.

Když vidíte kvalitu například Sparty a Třince, je asi hodně důležité, že jste se teď povzbudili suverénní výhrou nad Hradcem, že?
Je, ale já si myslím, že jsme už v základní části dokázali, že můžeme porazit úplně každého, pokud budeme hrát to, co umíme. Já v náš tým věřím, určitě se budeme prát a bojovat o každý bod!

Petr Jelínek střílí

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit