Bílí Tygři Liberec

Petr Jelínek: Ve třetí třetině jsme ukázali bojovnost a velké odhodlání

Date of publication Author Jiří Sameš

Liberec – Ve středu, 14. listopadu, Bílí Tygři odehráli osmnáctý zápas letošní sezony. Přivítali v něm na domácím ledě tým PSG Berani Zlín, přičemž dokázali zvítězit 5:3. Gólem a asistencí mimochodem k výhře přispěl kapitán mužstva, útočník Petr Jelínek.

Duel se Zlínem se přitom pro Tygry po čtyřiceti minutách nevyvíjel zrovna nejlépe. Prohrávali totiž 1:3. V závěrečném dějství však dokázali zabrat a čtyřmi góly otočili skóre ve svůj prospěch.

„Měli jsme výbornou první třetinu. Možná jsme se jí trochu uspokojili, protože do druhé třetiny jsme nastoupili velmi špatně. Dostali jsme gól při vlastní přesilovce, což by se nemělo vůbec stávat. Zbytek prostřední části se následně nesl v podobném duchu,“ komentoval utkání s Berany Petr Jelínek.

„Po druhé třetině jsme si v šatně k našemu výkonu něco řekli. Rušno nebylo, spíše jsme se zaměřili na věci, které bychom měli zlepšit, abychom utkání ještě zvrátili v náš prospěch. Jsem moc rád, že jsme ukázali bojovnost, odhodlání našeho týmu a nakonec zvítězili,“ pokračoval.

Ačkoliv sice svěřenci Filipa Pešána měli na začátku třetí periody dvougólovou ztrátu, dokázali ji po trefách útočníka Libora Hudáčka a obránce Martina Ševce bleskurychle smazat.

„Je samozřejmě jen dobře, že nám to tam zkraje třetí třetiny tak rychle napadalo,“ řekl Jelínek.

Ke konečnému obratu libereckých šelem pomohla svým způsobem také výměna brankářů. Romana Willa ve 33. minutě utkání mezi třemi tyčemi nahradil Marek Schwarz.

„Střídání brankářů pro nás bylo takovým impulsem od trenéra,“ zmínil ke změně v brankovišti Jelínek.

„Marek je výborným gólmanem. Romana jsme ale dnes na druhou stranu potopili sami. Udělali jsme chyby, po kterých oni skórovali. Za celý tým se mu tak omlouvám,“ doplnil.

Příští utkání Tygři sehrají v pátek, 16. listopadu. Zavítají přitom do ŠKOENERGO Arény, na led rivala z Mladé Boleslavi.

„Zápasy s Mladou Boleslaví jsou vždy velmi vyhecované. Moc se těšíme,“ uzavřel Jelínek.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit