Bílí Tygři Liberec

Petr Jelínek: Sparta a Plzeň? Těším se!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - V probíhající sezoně vede Petr Jelínek tygří smečku jako kapitán, na ledě navíc dostává prostor při všech herních situacích. Kromě přesilovkových formací naskakuje také při oslabeních a patří tak k nejvytěžovanějším útočníkům. "Jsem na to zvyklý," usmívá se zkušený forvard.

Patříš mezi hráče, kteří nastupují v přesilovkách i v oslabeních. Čím si to vysvětluješ?
Jsem na to zvyklý, podobnou roli mám už víceméně od doby, kdy k týmu přišel Filip Pešán. Na oslabení třeba chodím především kvůli vhazováním, která mám za úkol vyhrávat. V přesilovce zase cloním gólmanům a snažím se být pro defenzivu soupeře co nejvíc nepříjemný.

Připravuješ se na tyto situace nějak zvlášť?
Po pravdě, na mé přípravě to nic nemění. Snažím se zkrátka na každý zápas připravit co nejlépe a záleží jen na trenérech, jak mě využijí.

Máte v přesilovkových formacích volnou ruku, nebo dostáváte pokyny, jak hru v početní převaze sehrát?
Máme sice nějakou šablonu, to ano, ale nemůžete se jí vždy stoprocentně řídit. Spíše to vždy nějak vyplyne ze hry.

Platí to také o oslabeních?
Na každý tým máte nějakou přípravu, jako například kdo tam hraje, koho jak bránit a podobně. Říkáme si tedy, jak v oslabeních hrát. Proti každému týmu je to trochu specifické. Ale zase je důležité především to, co se zrovna děje na ledě.

Ve Vítkovicích jsi vstřelil své první dva góly v nové sezoně. Oddychl sis, že jsi konečně prolomil střeleckou smůlu?
Dokud jsme vyhrávali, ani mi to tolik nevadilo. Jistě, trochu mě to v hlavě hlodalo, takže mě potěšilo, když mi to tam konečně spadlo. Ale raději bych klidně vyšel střelecky naprázdno, ale s výhrou, než když jsem dal dva góly, ale nemáme ani bod.

Petr Jelínek na vhazování

Před týdnem vás opustil nejlepší střelec Michal Bulíř, který zamířil do Magnitogorsku. Může to tým podle tebe poznamenat?
Michal měl neskutečnou formu a dával góly skoro ze všeho, takže se to samozřejmě trochu může projevit. Na druhou stranu, máme nesmírně kvalitní tým. Jsou tu kluci, kteří ho mohou zaskočit a také dávat spoustu branek.

O víkendu vás čekají dva zápasy ve dvou dnech. Je to pro vás náročnější, než hrát v pátek a v neděli?
Je to možná trochu fyzicky náročnější, ale zase je kolikrát už lepší, když jste druhý den rozhýbaný. Samozřejmě půjde o zápasy s nesmírně silnými soupeři, narazíme na Spartu a na Plzeň, takže půjde určitě o kvalitní utkání. Rozhodně se na ně těším!

Sparta je zatím jediným týmem, s nímž jste dosud nehráli. Co od ní očekáváš?
Je pravda, že s ní zatím nemáme žádnou zkušenost. Ale myslím si, že to bude především útočný a pro lidi zajímavý hokej. V brance mají Matěje Machovského, což je velmi dobrý gólman, takže to pro nás nebude vůbec jednoduché. Určitě to bude nepříjemný soupeř.

A Plzni máte po prvním kole pro změnu co vracet.
Přesně tak. Hráli jsme tam první zápas sezony, který nám vůbec nevyšel. Když to řeknu upřímně, vymýšleli jsme s pukem kraviny, namísto abychom hráli jednoduše. Nebylo to z naší strany vůbec ono. Věřím, že tentokrát si povedeme mnohem lépe. Chceme jim porážku oplatit.

Kapitán Petr Jelínek

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit