Bílí Tygři Liberec

Pětice Tygrů v nominaci na kemp reprezentace do 20 let

Date of publication Author Redakce

Liberec - V týdnu od 10. do 14. června čeká českou hokejovou reprezentaci do 20 let první přípravný kemp v nové sezoně. Chybět na něm nebudou ani tygří zástupci. Generálním manažerem týmu je Filip Pešán, v nominaci pak najdeme hned pět libereckých mladíků.

Následující sezona bude pro české juniory velmi prestižní. Jejím vrcholem totiž bude mistrovství světa v Třinci a Ostravě, které se odehraje na přelomu roku. Češi by pod vedením trenéra Varadi na domácí půdě rádi bojovali o medaili a je jisté, že pro samotné hráče bude možnost představit se před vlastními fanoušky velkou motivací.

První akcí národního týmu v novém ročníku bude kemp v Jihlavě, který se uskuteční v týdnu od 10. do 14. června. Ten bude zároveň první v roli generálního manažera pro Filipa Pešána, který do této funkce nastoupil v květnu. Mimochodem, v realizačním týmu se sejde s Václavem Varaďou, tedy koučem extraligových mistrů z Třince, s nimiž se Tygři ve finále utkali.

V týmu nalezneme hned pětici libereckých zástupců. Mezi brankáři nechybí Lukáš Pařík, který na sebe v minulé sezoně upozornil skvělými výkony v juniorce i v Benátkách a patřil mezi opory české reprezentace do 18 let na světovém šampionátu. Obranné řady pak pomůže vyztužit Jakub Žůrek, další účastník mistrovství světa do 18 let, jenž již má za sebou v pouhých 17 letech sezonu, kterou odehrál na farmě v Benátkách.

V útočných řadách se pak Tygři mohou pochlubit triem zástupců. Michal Teplý a Adam Najman již v minulém roce nakoukli do A-týmu a spolu s Jakubem Rychlovským všichni rovněž patřili do kádru osmnáctky na mistrovství světa a nastupují především v Benátkách nad Jizerou.

Na kempu v Jihlavě se budou snažit přesvědčit realizační tým o svých kvalitách. Trenéři si na soustředění pozvali celkem 44 hráčů, z nichž v průběhu sezony vzejde konečná sestava pro vrchol v podobě světového šampionátu.

Nominace české dvacítky na kemp v Jihlavě

Brankáři (4): Daniel Dvořák (Hradec Králové), Radek Haas (Ässät Pori, Finsko), Lukáš Pařík (Liberec), Lukáš Dostál (Kometa Brno).

Obránci (16): Jakub Žůrek (Liberec), Tomáš Dajčar, Miroslav Kukla, František Klejna, Jan Dluhoš (všichni Litoměřice), Jan Štibingr (Slavia Praha), Radek Kučeřík, Jan Mlčák (oba Kometa Brno), Radek Procházka (Mladá Boleslav), Libor Zábranský (Fargo Force, USHL), Zack Malík (North Bay Battalion, OHL), Martin Hugo Haš (Tappara Tampere, Finsko), Šimon Kubíček (Seattle Thunderbirds, WHL), Adam Rutar (Olomouc), Ondřej Volráb (Kladno), David Tureček (Karlovy Vary).

Útočníci (24): Otakar Šik (Litoměřice), Zdeněk Sedlák (Kärpät Oulu, Finsko), Vojtěch Střondala, Karel Plášek (oba Kometa Brno), Petr Čajka (Erie Otters, OHL), Jan Jeník (Hamilton Bulldogs, OHL), Matěj Pekař (Barrie Colts, OHL), David Vitouch, Ondřej Pšenička (oba Sparta Praha), Michal Teplý, Adam Najman, Jakub Rychlovský (všichni Liberec), Adam Raška (Třinec), Jonáš Peterek (Frýdek-Místek), Radek Mužík (Lulea HF, Švédsko), Jaromír Pytlík (Sault Ste. Marie Greyhounds, OHL), Filip Přikryl (Saint John Sea Dogs, QMJHL), Martin Lang (Kamloops Blazers, WHL), Matěj Blümel (Waterloo Black Hawks, USHL), Michal Kvasnica (Portland Winterhawks, USHL), Adam Gajarský (Fargo Force, USHL), Filip Koffer (Pardubice), Martin Beránek (České Budějovice), Přemysl Svoboda (Litvínov).

Realizační tým

Generální manažer: Filip Pešán
Manažer týmu: Otakar Černý
Hlavní trenér: Václav Varaďa

Michal Teplý v reprezentaci TOP

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit