Bílí Tygři Liberec

Pešánova dvacítka míří do Finska. Jak zvládne těžkou zkoušku?

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Minulý týden si trenér Filip Pešán odbyl úspěšnou premiéru na lavičce dvacítky. A Bílí Tygři se bez svého kouče budou muset obejít znovu. Dvacítku totiž čeká dvojutkání ve Finsku.

Trenér a sportovní manažer Bílých Tygrů si v tomto ročníku na nedostatek práce rozhodně nemůže stěžovat. Sezona sice ještě naplno nezačala, přesto už má za sebou jako kouč dvě utkání s reprezentační dvacítkou. Minulé pondělí a úterý se Česká republika utkala se Švýcarskem a Filip Pešán si tak na střídačce juniorského národního týmu připsal první dvě výhry.

"Ukázala se nám spousta dobrých věcí. Minimálně to každý z hráčů perfektně odbojoval, žili těmi zápasy a jejich závěry. Jsem hrozně rád, že se nám podařilo obě dvě utkání zvládnout," komentoval dvojutkání se zemí helvétského kříže. Už v pátek se ale s týmem sešel znovu a v sobotu odcestoval do Finska.

Právě zde čeká Čechy další zkouška, tentokrát ještě o něco náročnější. "Finové budou hrát doma, budou určitě ofenzivnější než Švýcaři. Ale ti zase měli svoji dravost, drzost a sílu v osobních soubojích. Soupeř to bude asi trochu jiný, ale nemyslím, že by byl o třídu lepší," nechce kouč Pešán shazovat ani kvalitu předchozího soupeře.

Chybět u toho nebude ani celá řada dalších členů tygřího realizačního týmu. Do Skandinávie zamířili také videokouč Aleš Vladyka, trenér brankářů Martin Láska nebo lékař Roman Mizera, kteří Pešánovi asistují i v reprezentaci. Mezi hráči pro změnu nechybí liberecký odchovanec Marek Zachar, v současnosti hráč Sherbrooku v QMJHL.

Jak si dvacítka ve Finsku povede? Pondělní i úterní zápas odstartují v 17:30 a odehrají se ve Vierumäki.

Pešán hledí vzhůru
V popředí kouč Filip Pešán, po jeho boku zprava lékař Roman Mizera, videokouč Aleš Vladyka a trenér brankářů Martin Láska.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit