Bílí Tygři Liberec

Patrik Augusta o posilách: Hledáme ještě jednoho útočníka

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Bílí Tygři již začali suchou přípravu na nadcházející ročník, přičemž minulé pondělí přišli na společný trénink i hráči, kteří jinak nabírají kondici individuálně. Nechyběl ani Jakub Klepiš, jenž je novou akvizicí libereckého útoku. „Kuba měl loni dobrou sezónu. Věřím, že u nás ji může mít ještě lepší,“ řekl na jeho adresu trenér Patrik Augusta.

V jaké části přípravy se momentálně nacházíte?
Začali jsme předminulé pondělí a příprava potrvá dohromady šest týdnů. Jako vždy ji má na starost kondiční trenér Aleš Pařez. Letos navíc budeme častěji využívat ledovou plochu. Loni jsme jezdili jednou týdně do Prahy, tentokrát máme v plánu hned tři tréninky. Dva budou dobrovolné a jeden společný. Máme totiž i hráče, kteří se připravují individuálně. Bude fajn, když se tu všichni jednou za sedm dní sejdeme a jako tým si zatrénujeme.

Chodit na led i během léta se vám evidentně osvědčilo.
Poslední tři roky toho využíváme. Jsem přesvědčen, že stejně jako plavci nemohou být tři měsíce bez vody, my nemůžeme být bez ledu. Chceme se cítit komfortně celý rok a nemít velké výpadky. Za mé éry se třeba tři čtyři měsíce vůbec nebruslilo.

Dříve jste ale neměli led k dispozici až takhle brzy. Musel jste přemlouvat vedení?
Vůbec ne. Vzhledem k tomu, jak probíhala minulá sezóna, máme led i pro mládežnické celky, aby děti měly možnost trénovat. To byl primární důvod. Díky tomu se můžeme sklouznout i my.

Během letní pauzy už se z části obměnilo mužstvo. V jaké fázi stavby kádru momentálně jste?
Minulý víkend jsme se domluvili na angažování dvou beků (více se dočtete zde, pozn. red.). Řekl bych, že na pozici obránce máme tým velice dobře doplněný. V tuto chvíli hledáme ještě jednoho top forvarda. Jinak máme kádr poskládaný. Na druhou stranu ale nechci říkat, že je hotový. Sledujeme trh, kdyby se náhodou někdo objevil. Momentálně máme dvanáct útočníků a devět obránců s tím, že máme i zálohy v Benátkách.

Všichni tři útočníci, kteří do týmu přišli, jsou praváci. Byl způsob držení hole jedním z hlavních kritérií při hledání posil?
Speciálně u Jakuba Klepiše to byla priorita. Minulý ročník nám chyběl jeden pravák v první přesilovkové formaci. Kuba je přesně ten typ, který potřebujeme. Naši velmi slušnou hru při početní výhodě může ještě vylepšit.

Co dalšího vás vedlo k jeho angažování?
Trénoval jsem Kubu v Mladé Boleslavi, takže vím, jaký je člověk a hráč. Pokud máte možnost přivést do relativně mladého týmu hokejistu, jenž vyhrál, co se dalo, a ještě má výkonost, nemá cenu se dívat na věk. Loni měl dobrou sezónu a já věřím, že u nás ji může mít ještě lepší.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit