Bílí Tygři Liberec

Patrik Augusta: Kádr je uzavřený z 90 %. Doufáme, že budeme na tygří cestě i nadále úspěšní

Date of publication Author Redakce

Liberec - Bílí Tygři zahájili letní přípravu, poprvé si tak novou pozici hlavního trenéra ozkoušel Patrik Augusta. „Znám filosofii i charakter hráčů z minulé sezony. Nebudeme moc nic měnit, spíš musíme makat den po dni a uvidíme, kam nás práce dostane," poznamenal devětačtyřicetiletý trenér.

Potěšila vás nabídka pozice hlavního kouče?
Potěšila mě a hodně. Upřímně taková nabídka asi vždy potěší. Na další práci se těším, zároveň je ale potřeba říct, že jde i o velký závazek.

Bude těžké navázat na úspěchy z předchozích let?
Na každou úspěšnou sezonu je náročné navázat. Bude to těžké nejen pro mě, ale i pro hráče. Musíme se snažit zaznamenat úspěchy díky poctivé práci.

Výhodou bude, že znáte "tygří cestu".
Jsem moc rád, že jsem dostal šanci a vážím si jí. Bílí Tygři jsou v mých očích neskutečnou organizací, která má za sebou v posledních letech nejen výsledky, ale také právě stanovenou cestu. Budu se snažit dělat vše proto, abychom na ní byli stále úspěšní.

Trenérská dvojice Pešán a Augusta

Jak probíhá komunikace se sportovním ředitelem Filipem Pešánem?
Komunikace probíhá prakticky každý den. Mluvíme spolu o hráčích, skladbě týmu a prakticky o všem. Díky tomu, že jsem s Filipem pracoval, máme na vedení týmu stejný názor. V podstatě chci pokračovat v dobré práci, kterou započal a nastolil. Jsem rád, že ho můžu mít v zádech.

A co kompetence?
Mění se to, že budu mít ohledně sportovních záležitostí, tréninků a zápasů poslední slovo. Jinak bude způsob práce zachovaný, mám kolem sebe opravdu skvělý realizační tým.

Nebrali jste minulou sezonu jako vaší průpravu před převzetím pozice hlavního trenéra?
To ani ne. Filip neříkal, že by nechtěl příští sezonu trénovat, věřím, že by určitě chtěl. Nakonec se ale rozhodl využít nabídku. Na pozici hlavního trenéra jsem se připravoval, protože každý kouč se stejně jako hráč chce neustále posouvat. Trénuji s tím, že se chci dostat co nejvýš... Ale o změnách jsem věděl až tehdy, kdy se vše domluvilo. Probíhaly nějaké diskuse během sezony, nic však nebylo dané.

Vážné gesto Patrika Augusty

Co říkáte na posily? A z kolika procent je kádr hotový?
Je uzavřený zhruba z 90-95 %. Na druhou stranu hokejové mužstvo není vlastně nikdy uzavřené, jde spíš o živý organismus. Může se měnit i v průběhu sezony. Sílu týmu poznáme až v sezoně. Vybíráme samozřejmě hráče s ohledem na to, abychom byli spokojeni vzhledem k odchodům. Věřím, že budeme mít poskládané kvalitní mužstvo.

Bohatou trenérskou kariéru měl i váš otec Josef Augusta, berete si z něho příklad?
Bral jsem si z něj příklad celý život. Byl velkým mentorem a skvělým tátou. Mrzí mě, že tu teď není, kolikrát bych ho chtěl požádat o radu... To právě díky němu chci být pracovitý a makat každý den naplno.

Působil jste i v Mladé Boleslavi. V čem pro vás bude liberecké angažmá rozdílné?
Bezesporu v tom, že jsem si prošel Libercem už jako asistent. Znám filosofii i charakter hráčů. Nebudeme moc nic měnit, spíš musíme makat den po dni a uvidíme, kam nás práce dostane.

Vážné gesto Patrika Augusty

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit