Bílí Tygři Liberec

Pařík s Rychlovským skvělými výkony přispěli k výhře reprezentační dvacítky nad Ruskem!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Česká hokejová reprezentace do 20 let si na MS v Edmontonu připsala skvělý výsledek! Rusy porazila 2:0 i díky významnému příspěvku Tygrů. Brankář Lukáš Pařík vytáhl 30 zákroků a udržel čisté konto, útočník Jakub Rychlovský krásně asistoval u vítězného gólu!

Premiérový zápas na turnaji se přitom svěřencům Karla Mlejnka zdaleka nepovedl podle představ, Švédsku podlehli 1:7. Hned o třicet hodin později to ale byla jiná písnička. Češi dokázali, že se jim v posledních letech proti sborné na juniorských šampionátech v rámci základních skupin daří.

Klíčem k vítězství byla mimo jiné velká obětavost, vždyť Česko zblokovalo 25 střel! I přesto hned 30 pokusů doputovalo až k Lukáši Paříkovi, který byl ovšem neomylný a nepropustil za svá záda ani jeden kotouč. „S Rusy je to pro nás vždycky speciální zápas. Bývá to s nimi asi nejvíc vyhrocené, už od šestnáctky. Já se na ně vždycky dokázal nějak připravit a odehrát skvělé utkání. A z pohledu týmu bylo důležité, že jsme dokázali držet náš systém," těšilo ho.

Vidět byl ale i další Tygr. Útočník Jakub Rychlovský si připsal asistenci u vítězné branky Filipa Koffera, když vystartoval z obranného pásma až do levého kruhu a vybídl Koffera k ráně z první. Sólo Rychlovského bylo unikátní i s ohledem na fakt, že Rusko v tu chvíli drželo český tým pod velkým tlakem. Liberecký šikula ale vydoloval poslední zbytky sil a rychlým startem do brejku soupeře dokonale zaskočil.

Další velice těžký soupeř čeká na Čechy už v úterý od 20 hodin, kdy vyzvou Spojené státy.

foto: Matt Zambonin / HHOF IIHF Images

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit